Nema krize

Nijemci božićnom kupnjom pomažu oporavak gospodarstva

Foto: ''
Nijemci božićnom kupnjom pomažu oporavak gospodarstva
22.11.2011.
u 11:09
Analitičari kažu da takav podatak ne čudi jer je stopa nezaposlenosti najniža u posljednjih 20 godina
Pogledaj originalni članak

Njemačka je ponudila 211 milijardu eura jamstva da bi spasila europsku ekonomiju, a u skladu s time ponašaju se i njemački građani koji će blagdanskom potrošnjom također pomoći uzdrmanom gospodarstvu.

Prema istraživanju Britanskog centra za trgovinu, Njemačka, u kojoj je prvo božićno drvce zabilježeno prije više od 600 godina, ostvarit će najveću božićnu potrošnju u Europi.

Prosječna njemačka obitelj potrošit će na darove, hranu, piće i ukrase 630 eura, odnosno 25 eura više od europskog prosjeka. Financijski analitičari u Njemačkoj kažu da taj podatak ne čudi jer je stopa nezaposlenosti najniža u posljednjih 20 godina. Nijemci su, navode, zabrinuti zbog dužničke krize u Europi, ali je još ne osjećaju na težini svojih novčanika.

Igre, satovi, nakit, knjige i razna elektronika zabilježit će najveću prodaju u studenom i prosincu. Prema prognozi njemačkog udruženja trgovaca očekuje se rast od 1,5 posto uz promet od 78 milijardi eura.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

SA
saniboj
12:44 22.11.2011.

Da Hrvatska prepise zakone od njemacke 60% Hrvatskih gradjana bi zavrsilo iza resetaka, minimum.

OB
-obrisani-
13:02 22.11.2011.

samo neznam de bodo zelji lovu, kaj bodo kupovalji-kad tam jaden zanatljija ima od 11-13 evri bruto, ak ne zivi v hotelu japa-mama, on mora dobro gljedati kajs e bo zvljekev od meseca do meseca i kaj na potonov

BU
Bune
11:50 22.11.2011.

Zašto hrvatska ne prepisuje zakone njemačke nego gleda po EU zakone koji su najskloniji kriminalima. Jer kako bi korupna ministarstva uzimala svoju proviziju. Zato vidimo na sve strane nelogičnosti u zakonima koji su napraviti da na nesu vodu u mlinove, tko više plati za te iste zakone. A država u ku... kao i građani koji žive u njoj. Treba sve te kriminalce iz državni uprava što prije rastjerat jel do tada ćemo tonuti i tonuti do grla, i uvesti njemački naćin upravljanja državom jel ovaj balkanski kako vidite ne vodi, odnosno vodi u propast države.