Hoteli Novi

'Odluka o komunalnoj naknadi bila 4 godine prije mog mandata'

Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL
'Odluka o komunalnoj naknadi bila 4 godine prije mog mandata'
15.05.2013.
u 10:14
Gospodin Širola je očito u izbornoj kampanji, što je legitimno, a meni je osobito drago da se gubitnici krcaju u isti vlak, kaže gradonačelnik novog Vinodolskog
Pogledaj originalni članak

Ohrabren presudom Visokog upravog suda RH donesenom 24. travnja 2013., koja potvrđuje da je grad Novi Vinodolski donio odredbu za komunalnu naknadu Hotelima Novi u suprotnosti s odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu, Gordan Širola, član Uprave Hotela Novi izjavio je kako će oni pokrenuti sve zakonom dozvoljene postupke kako bi, temeljem ove presude, ostvarili svoje pravo na zakoniti izračun komunalne naknade i na povrat novca od grada Novi Vinodolski. Procjena je da bi taj iznos s kamatama mogao doseći i 10 milijuna kuna, zaključio je Širola.

- Presuda Visokog Upravnog suda RH krunski je dokaz da su odgovorne osobe grada Novi Vinodolski svojim rješenjima o komunalnoj naknadi nanijele enormnu štetu Hotelima Novi d.d. i Hotelima Novi d.o.o., unatoč brojnim upozorenjima, podnescima i žalbama podnesenim od strane Hoteli Novi d.d. i Hoteli Novi d.o.o. Nezakonita rješenja o komunalnoj naknadi nisu donesena slučajno i u neznanju, a i da jesu to nikoga ne opravdava. Niz naših podnesaka i upozorenja o nelegalnosti postupaka jasno ukazuju da je gradonačelnik Oleg Butković već tada bio upoznat s mogućim štetnim posljedicama svog postupanja kako za Hotele Novi tako i za grad Novi Vinodolski - rekao je Širola.

Na Široline prozivke oglasio se priopćenjem gradonačelnik Butković.

\"1. Odluka o komunalnoj naknadi po kojoj se obračunava iznos komunalne naknade za turistička naselja donijeta je na sjednici Gradskog vijeća 2001. godine ( u mandatu SDP-a, a četiri godine prije nego što sam postao gradonačelnik i HDZ došao na vlast u Gradu Novom Vinodolskom).

2. Navedena odluka Visokog upravnog suda kojom je ukinuta odredba Odluke o komunlanoj naknadi povoljna je za Grad Novi Vinodolski i mi ju pozdravljamo, jer će se od sada komunalna naknada obračunavati po kvadraturi, a ne po ukupnom prihodu, što će 3-4 puta povećati iznos komunalne naknade od strane Hotela.

3. Hoteli Novi d.o.o. je tvrtka sa nula zaposlenih i ukupnim dugovima od 1,5 milijarde kuna (treći po redu na listi dužnika u Hrvatskoj – informaciju iz medija). O uspješnosti te tvrtke dovoljno govore izrečeni podaci.

4. Gospodin Širola je očito u izbornoj kampanji, što je legitimno, a meni je osobito drago da se gubitnici krcaju u isti vlak.\"

>>Hotelima Novi grad zaračunavao nezakonitu komunalnu naknadu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.