hnb intervenirao

Otvoren sanacijski postupak Jadranske banke – DAB preuzeo vođenje poslovanja

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Otvoren sanacijski postupak Jadranske banke – DAB preuzeo vođenje poslovanja
Foto: Valentina Wiesner Mijić
None
Autor
Valentina Weisner Mijić
11.10.2015.
u 09:15
Upravljanje bankom u rukama je predsjednika Sanacijske uprave Ivana Tomljenovića te Ksenije Šrajer i Hrvoja Marića
Pogledaj originalni članak

Na prijedlog HNB-a otvoren je sanacijski postupak nad Jadranskom bankom iz Šibenika, a provodi ga Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Umjesto dosadašnjeg menadžmenta bankom će upravljati sanacijski upravitelj Ivan Tomljenović i članovi sanacijske uprave Ksenija Šrajer i Hrvoje Marić.

Iako razloge sanacije HNB nije objavio, prema polugodišnjem izvještaju poslovanja banka je potpuno potkapitalizirana – adekvatnost kapitala joj je minus 1,44%, umjesto minimalnih 14% sa zaštitnim slojevima. No, HNB poručuje da ima dobru i stabilnu razinu likvidnosti te nastavlja s redovnim poslovanjem. Ove su se godine na čelu banke promijenile već tri osobe: Ivicu Džapu u veljači je zamijenio Franjo Filipović, a njega u lipnju Boris Teški. Nadzorni odbor i Glavna skupština sanacijom gube ovlasti.

>> Promet slab, dobitnik dana Jadranska banka

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.