Razvoj

Popijač: Ministar nije dovoljan za probleme ulagača

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Popijač: Ministar nije dovoljan za probleme ulagača
02.12.2010.
u 12:01
Vlada je i pripremila katalog investicija kako bi se privatnim ulagačima omogućilo da rade, kako domaćim, tako i stranima.
Pogledaj originalni članak

Svaki investitor želi vidjeti ministra ili predsjednicu Vlade, što nije problem, oboje se svaki dan susrećemo s ulagačima. Tko god je tražio da se nađemo, primio sam ga u roku od nekoliko dana. No, to nije rješenje. Budu li ministri rješavali svaki problem svakog investitora, onda je to tužna budućnost.

Problemi su, međutim, stvarni. Netko ih treba riješiti.

Vlada je i pripremila katalog investicija kako bi se privatnim ulagačima omogućilo da rade, kako domaćim, tako i stranima.

Prigovara se da je država loš investitor?

Ne činimo to da bismo potaknuli državnu potrošnju, investirat će se u sektore koji su bili zapostavljeni, od energetskih sustava do prometne infrastrukture i turizma.

Hoćete li smanjiti porez telekomunikacijskim operaterima uveden prošlog ljeta?

Telekomunikacijske kompanije orijentirane su isključivo na domaće tržište na kojem ostvaruju izuzetno velike profite, ali nemaju ambicija osvajati druga tržišta i izvoziti usluge.

Volio bih da se njihov potencijal vrati i na drugi način, da se investira u razvoj nekog softvera u Hrvatskoj. To bi bio sjajan povrat hrvatskom potrošaču, ali nisam još čuo za takav primjer. Porez će se ukinuti kada za to dođe vrijeme.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

VI
visio
15:40 02.12.2010.

Čemu služiš ministre!!!???

OB
-obrisani-
17:05 02.12.2010.

Đuro vam je narode moj jedan od najstarijih i najsposobnijih KRADEZENJARA. Ja i on smo se učlanili u HDZ u proljeće 1951 godine dok je Franju Tuđman igro levo krilo u FK Partizan. Mi smo već tad bili osvješteni rvati. Dakle to što nemamo poima o gospodarstvu i ekonomiji nema veze mi smo odavno na pravoj crti. saborski zastupnik Bora Kunst

OB
-obrisani-
10:32 04.12.2010.

ministar čega, sluganstva ? minstar pozerstva..to su sve karikature ,poeziri te moralne ,intelektualne i fizičke nule kao otpad civilizacije