50 radnika bez posla

Porezna odobrila otpis duga, ali tvrtka ipak završila u stečaju

Foto: '
Porezna odobrila otpis duga, ali tvrtka ipak završila u stečaju
20.11.2013.
u 14:00
Do stečaja i otkaza je došlo zato što zaposlenici Ministarstva financija nisu željeli priznati vlastitu proceduralnu pogrešku, a nitko od djelatnika Porezne uprave nije bio na ročištu gdje su vjerovnici odlučivali o sudbini te tvrtke.
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Teus-BB vlasnika Borisa Bratinšćaka iz Savske Vasi kraj Čakovca koja je početkom ove godine zapošljavala 55 radnika zbog duga državi, koji je u godinama krize dosegao gotovo 7 milijuna kuna, otišla je u stečaj, piše portal Stav

Do stečaja i otkaza je došlo zato što zaposlenici Ministarstva financija nisu željeli priznati vlastitu proceduralnu pogrešku, a nitko od djelatnika Porezne uprave nije bio na ročištu gdje su vjerovnici odlučivali o sudbini te tvrtke. 

Sud potvrdio da se dogodio previd

Ministarstvo financija je u dva navrata, u dva žalbena rješenja odbilo priznati pogrešku, a tek nedavno je Trgovački sud u Varaždinu potvrdio da se u slučaju predstečajne nagodbe Teus BB dogodio previd. Tvrtka je podnijela prijedlog za predstečajnu nagodbu, u travnju je Porezna uprava odobrila Plan restrukturiranja tvrtke i otpis 30 posto duga. 

No, Financijska agencija donosi negativno rješenje, tvrtka odlazi u stečaj, a 51 radnik dobiva otkaz zato što se predstavnici Porezne uprave nisu pojavili na ročištu kada se odlučivalo o planu restrukturiranja tvrtke. 

-  Prema pismu namjere od 9. travnja ove godine, kojeg smo dobili od Ministarstva financija – Porezne uprave, stajalo je da se Porezna slaže da nam se otpiše 30 posto duga, a ostatak od 70 posto otplatili bi u roku od pet godina uz kamatu od 4,5 posto. No, Fina je već donijela rješenje o obustavi predstečajne nagodbe, jer je država, odnosno tijela javne uprave i trgovačka društva u većinskom državnom vlasništvu kao i FINA-e glasali protiv plana restrukturiranja - kazao je Bratinšćak. 

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Fina je i službeno predložila stečaj nad Diokijem

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GS
gogy.sveznadar
14:38 20.11.2013.

Pa dobro ko pokriva te ljude da mogu napraviti 7 milja poreznog duga? Neplatis struju jedan mjesec pa ti Fina blokira sve racune pa kako onda on to izbjegava. Mora da je jos jedan od Linicevih kumova i prijatelja ko i onaj iz Camea kojem je oprostio milju eura duga-sad ce opet i ovome i svi sretni.