u švicarskoj

Rusija danas pristupa WTO-u nakon 18 godina pregovora

Foto: AFP/PIXSELL
Rusija danas pristupa WTO-u nakon 18 godina pregovora
16.12.2011.
u 09:05
Švicarci su sklopili dogovor između Rusije i Gruzije kojim je uklonjena posljednja prepreka pristupu.
Pogledaj originalni članak

Rusija će se nakon 18 godina pregovora konačno pridružiti Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) na svečanosti koja će se održati u petak u Švicarskoj, prenosi BBC. Rusija je najveće gospodarstvo koje se dosad pridružilo toj organizaciji.

Posljednja prepreka pristupu bila je gruzijska blokada koja je trajala još od rata između dviju zemalja iz 2008. godine. Švicarci su uspjeli srediti dogovor između Rusije i Gruzije kojim je određen međunarodni nadzor trgovanja na zajedničkim granicama Abhazije i Južne Osetije, dvije provincije koje su se odcijepile od Gruzije i koje je Rusija priznala kao nezavisne države.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OM
omer
09:35 16.12.2011.

Jedini razuman i pravi potez da Rusija pristupi Wto-u,svi će imati koristi, a naš vrli Hdz-e na čelu sa Sanaderom uvredljivo je odbacio svku pomisao na ekonomsku suradnju sa Rusijom, što će mnoge naše generacije ispaštati i plačati danak tom nepromišljenom i ciničkom potezu hdz-ea i sanadera. Kosoric je pokušala to ispraviti i klekla je pred Putina ali kasno naftovodi i plinovodi nas zaobilaze a mi čemo plačati najskuplji plin , a stim i ostale energente, a sve nam je bilo ponuđeno na dlanu . Živio hdz.e...........