VELIKA PROMJENA

HPB objavio novo ime Sberbanke

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Hrvatska poštanska banka postaje vlasnik Sberbanke u Hrvatskoj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Hrvatska poštanska banka postaje vlasnik Sberbanke u Hrvatskoj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Hrvatska poštanska banka postaje vlasnik Sberbanke u Hrvatskoj
02.03.2022.
u 15:09
Klijenti mogu normalno koristiti sve financijske usluge, bez ikakvih ograničenja. Prve reakcije klijenata su iznimno dobre, odahnuli su što je sve riješeno u najkraćem roku - poručuju iz HPB-a
Pogledaj originalni članak

Sberbank postaje Nova hrvatska banka! Nakon odluke o sanaciji i prelasku u vlasništvo HPB-a, novi je vlasnik priopćio da će banka u okviru HPB grupe poslovati i pod novim imenom. Danas u 12 sati banka je otvorila poslovnice nakon dvodnevnog moratorija na poslovanje i nastavila raditi.  

- Klijenti mogu normalno koristiti sve financijske usluge, bez ikakvih ograničenja. Prve reakcije klijenata su iznimno dobre, odahnuli su što je sve riješeno u najkraćem roku - poručuju iz HPB-a.  

O kupoprodaji su se jutros oglasili i predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić te otkrili da je HPB za preuzimanje Sberbanke platio 71 milijun kuna.  

Video: Pljesak za Ukrajinu i ukrajinskog veleposlanika u Hrvatskom saboru

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar MK3
MK3
15:34 02.03.2022.

A što onda Glumina Banka nije spašena? I Glumina još posluje i nije propala pod upraviteljem - jedino ljudi još čekaju nabred... Nema veze ali se šef zove Škreb ili Vujčić, tretman HNBa prema štedišama bi trebao biti isti...

Avatar Brnjo
Brnjo
15:54 02.03.2022.

Svi pametni će odmah izvući novce i iz Nove hrvatske banke i iz HPB-a, budući da oni, očito, postoje samo u zapisima te dvije "banke".

UG
ugroženi
19:28 02.03.2022.

Uz dužno poštovanje borbi hrabrog ukrajinskog naroda za slobodu, što se tiče Sberbanke moram reći da se ovdje radi o legalnoj pljačci. Koliko znam krađa je po međunarodnom ratnom pravu zabranjena ali smo očito preuzeli prekomorski stil gdje je pljačka svakom ratu prvenstvena svrha. Evala vam.