'OGROMNI ODLJEVI'

Sberbank najavio: Napuštamo europsko tržište, suočavamo se s velikim gubicima

HNB proglasio dvodnevni moratorij na Sberbanku, klijenti dnevno mogu raspolagati s 7280 kuna
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
02.03.2022.
u 07:35

Sberbank je poslovao u Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj te Hrvatskoj te ima mirovine u Europi u ukupnoj vrijednosti od oko 13 milijardi eura

Ruska Sberbanka najavila je kako napušta europsko tržište s obzirom da u podružnicama dolazi do velikog 'odljeva novaca', javlja Reuters.

U priopćenju su naveli kako podružnice u Europi više nisu u mogućnosti opskrbljivati likvidnošću, no da su njihova ''razina kapitala te kvaliteta imovine'' dovoljni za osiguravanje vraćanje novaca svim korisnicima. 

''U ovoj trenutnoj situaciji, Sberbank je odlučio napustiti europsko tržište. Podružnice bankarske grupe pretrpjele su ogroman odljev novaca i prijetnju za sigurnost svih zaposlenika i odjela'' - piše u priopćenju. 

Sberbank je poslovao u Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj te Hrvatskoj te ima mirovine u Europi u ukupnoj vrijednosti od oko 13 milijardi eura. 

>> VIDEO Granatiranja u Severodonjecku: "Moja kuća je uništena! Gdje da idem? Što da radim?"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije