christine lagarde

Šefica MMF-a: Velike banke su 'opasnije nego ikad'

Foto: Press Association/PIXSELL
Šefica MMF-a: Velike banke su 'opasnije nego ikad'
11.04.2013.
u 14:14
Lagarde je u govoru u New Yorku uoči proljetnog sastanka MMF-a koji je na rasporedu slijedeći tjedan ' opalila' po industriji financijskih usluga zbog odbijanja hitnih reformi.
Pogledaj originalni članak

Šefica MMF-a Christine Lagarde kazala je da su velike banke 'opasnije nego ikad', prenosi Telegraph. Lagarde je u govoru u New Yorku uoči proljetnog sastanka MMF-a koji je na rasporedu slijedeći tjedan 'opalila' po industriji financijskih usluga zbog odbijanja hitnih reformi.

- U prevelikom broju slučajeva- od Sjedinjenih država 2008. do Cipra danas- vidjeli smo što se događa kada bankaraski sektor odabere brzu zaradu umjesto trajne dobrobiti, podupirujući poslovni model koji u konačnici destabilizira gospodarstvo. Jednostavno ne možemo imati predkrizno bankarsko poslovanje u postkriznom svijetu. Trebamo reformu- rekla je Lagarde.

Europa se mora uhvatiti u koštac sa svojim bankarskim problemima, koji štete gospodarskom oporavku u regiji.

- Dakle, prioritet mora biti da se nastavi s čišćenjem bankarskog sustava dokapitalizacijom, restrukturiranjem ili-ako je potrebno- gašenjem banaka- rekla je Lagarde i dodala kako bi jedna od opcija za eurozonu bila 'izravna dokapitalizacija od strane europskog mehanizma za stabilnost'. 

>> Francuska policija pretražila pariški stan šefice MMF-a

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.