BUSINESS

SEH: Otvoren natječaj za Croatian Energy Award

Foto: croenergo.eu
SEH: Otvoren natječaj za Croatian Energy Award
13.05.2014.
u 10:21
Pogledaj originalni članak

Nagrade će se dodijeliti 16. lipnja 2014. godine s početkom u 11:00 sati, a prigodom svečanosti otvaranja prvog izdanja Specijaliziranog sajma energetike, tržišta energije, elektrostrojarstva, industrijske automatizacije, elektronike, računalnih i inteligentnih sustava "All Energy Expo" i "Regional Energy-Tech Summita" posvećenog stručnoj diskusiji o novim tehnologijama i investicijama...

Savez za energetiku Hrvatske raspisao je natječaj za dodjelu Croatian Energy Award istaknutim poduzetnicima i pojedincima u ukupno pet kategorija, a možete se prijaviti do 13.06.2014. godine.

Program nacionalnog nagrađivanja i vrednovanja kojeg provodi Savez za energetiku Hrvatske odnosi se na podršku profitnim i neprofitnim sustavima te pojedincima za razvoj održivog nacionalnog energetskog sektora i industrije. 

Sukladno tekstu Javnog natječaja, kandidati moraju djelovati u najmanje jednom od navedenih područja: energetika (s posebnim naglaskom na naftu, plin te proizvodnju električne energije iz svih izvora), tržište energije, elektroenergetika, elektrostrojarstvo, industrijska automatizacija, elektronika, računalni i inteligentni sustavi.

Pritom, kandidati moraju djelovati i imati poslovno i profesionalno iskustvo u najmanje jednom od navedenih područja: sustavi za istraživanje, eksploataciju, skladištenje i distribuciju nafte i plina, sustavi i postrojenja za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije te pripadajuća oprema, elektromotorni pogoni, električna oprema srednjeg i niskog napona, tehnologije za izgradnju termoelektrana, hidroelektrana i elektrane koje koriste obnovljive izvore energije te povezana industrija, energetski, distributivni, mjerni i specijalni transformatori i transformatorske stanice, generatori i motori, uzbude i regulatori napona, elektromotori i elektromotorni pogoni, visoko-, srednje- i niskonaponski aparati i sklopovi, pogonska i mjerna tehnika, industrijska automatizacija, elektronika, računalni i inteligentni sustavi.

Po jedna nagrada dodijeliti će se u ukupno 5 kategorija - veliko poduzetništvo, malo i srednje poduzetništvo, neprofitna organizacija, nagrada za menadžera godine te nagrada za životno djelo.

Veliko poduzetništvo | Da bi ste se kvalificirali za ovu kategoriju, nominirana tvrtka mora biti tvrtka s prihodima većim od 50 milijuna eura godišnje. Poduzeća s nižim prihodima mogu se prijaviti u kategoriji malih i srednjih poduzeća. Ova kategorija otvorena je za velike tvrtke koje su napravile značajan doprinos u području razvoja nacionalnog energetskog sustava i industrije te imaju jasnu viziju dugoročnog održivog razvoja nacionalnog energetskog sustava i industrije. Ključni kriteriji: Značajne investicije i poslovni interesi za razvoj održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije, održiv i uspješan poslovni model s nastavkom snažnog rasta, nacionalna prisutnost te uvođenje jedinstvenih usluga i proizvoda.

Malo i srednje poduzetništvo | Da bi ste se kvalificirali za ovu kategoriju, nominirana tvrtka mora biti tvrtka s prihodima jednakim odnosno manjim od 10 milijuna eura godišnje. Ova kategorija otvorena je za male i srednje tvrtke koje su napravila značajan doprinos u području razvoja nacionalnog energetskog sustava i industrije te imaju jasnu viziju dugoročnog razvoja nacionalnog energetskog sustava i industrije. Ključni kriteriji: Značajne investicije i poslovni interesi za razvoj održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije, održiv i uspješan poslovni model s nastavkom snažnog rasta, nacionalna prisutnost te uvođenje jedinstvenih usluga i proizvoda. Posebni naglasak stavlja se i na tvrtke koje su omogućile razvoj ili razvijaju nove usluge, proizvode ili tehnologije te na one tvrtke koje putem vlastitih poslovnih procesa zagovaraju razvoj održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije.

Neprofitna orgnizacija | Ova kategorija je otvorena za neprofitne organizacije. Svaka neprofitna organizacija, nevladina organizacija, stručna udruga koja svoje ciljeve djelovanja temelji na poticanju razvoja nacionalne energetske industrije, istraživačka te znanstvena organizacija, može se kvalificirati za ovu kategoriju. Kao kandidat, organizacija mora dokazati značajan društveni utjecaj na razvoj održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije. Ključni kriteriji: Jasan, značajan i pozitivan utjecaj na razvoj održivog energetskog sustava i industrije, razvijeno rješenje, usluga ili inicijativa kojom se na učinkovit način potiče razvoj održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije, medijski utjecaj te jasna vizija za dugoročnu budućnost nacionalne energetike i povezane industrije.

Nagrada za menadžera godine | Ova je kategorija otvorena za pojedinca s zapaženim poslovnim postignućima u razvoju održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije. Kandidati mogu doći iz različitih područja, uključujući akademsko, političko, tehničko ili poslovno. Kandidati se mogu prijaviti samostalno ili ih može kandidirati poslodavac. Ključni kriteriji: Jasan, značajan i pozitivan poslovni utjecaj na održivi nacionalni energetski sustav i industriju, razvijene usluge, proizvodi ili tehnologije koje utječu na pozitivne promjene u nacionalnom energetskom sustavu te dokazana predanost promicanju održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije u cjelini. Iznimno je važna prepoznatljivost kandidata kao izvrsnog i inspirativnog poslovnog lidera u svom području.

Nagrada za životno djelo | Ova je kategorija otvorena za pojedinca s zapaženim postignućima u razvoju održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije. Kandidati mogu doći iz različitih područja, uključujući akademsko, političko, tehničko ili poslovno. Kandidati se mogu prijaviti samostalno ili ih mogu kandidirati poslodavci te se kao potencijalni kandidat smatra onaj pojedinac koji je napravio izniman utjecaj na industriju ili šire društvo s izrazitim osobnim postignućima tijekom najmanje 10 godina. Kandidati bi trebali biti inspirativni pojedinci, a koji kroz svoj rad imaju i utjecaj na postignuća drugih. Ključni kriteriji: Jasan, značajan i pozitivan utjecaj na održivi nacionalni energetski sustav i industriju, razvijene usluge, proizvodi ili tehnologije koje utječu na pozitivne promjene u nacionalnom energetskom sustavu te dokazana predanost promicanju održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije u cjelini (putem zagovaranja, razvojem standarda, objave znanstveno-istraživačkih radova, sudjelovanja na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima, itd.). Iznimno je važna prepoznatljivost kandidata kao izvrsnog i inspirativnog lidera u svom području, a s utjecajem na razvoj održivog nacionalnog energetskog sustava i industrije.

Nagrade će se dodijeliti 16. lipnja 2014. godine s početkom u 11:00 sati, a prigodom svečanosti otvaranja prvog izdanja Specijaliziranog sajma energetike, tržišta energije, elektrostrojarstva, industrijske automatizacije, elektronike, računalnih i inteligentnih sustava "All Energy Expo" i "Regional Energy-Tech Summit" posvećenog stručnoj diskusiji o novim tehnologijama i investicijama. 

Tekst Javnog natječaja i obrazac za prijavu dostupni su u vezanim dokumentima na sljedećoj poveznici, a možete ih zatražiti i putem info@croenergo.eu odnosno pozivom na broj 01-6441-445.

Vijesti iz svijeta energetike, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i zaštite okoliša pratite na portalu www.croenergo.eu

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr