Promo

Siemens i Naftna industrija Srbije sklopili ugovor težak 40 mil. kuna

Foto: Siemens Hrvatska
Denis Voloder
Foto: Siemens Hrvatska
rafinerija
Foto: nnn
siemens
VL
Autor
PR Članak
11.10.2010.
u 09:00
Projekt obuhvaća isporuku opreme sustava automatizacije PCS7, mjerne instrumentacije, sustava mjerne instrumentacije na rezervoarima, elektroradove, pretvarače napona i frekvencije, demontažne i montažne radove...
Pogledaj originalni članak

Siemens Hrvatska i Siemens Srbija modernizirat će pristanište za naftu i naftne derivate Rafinerije nafte Pančevo na Dunavu. Siemens će ugraditi najmoderniji sustav kontrole procesa PCS7 kojim će se upravljati transportom nafte i naftnih derivata između pristaništa i rafinerije. Vrijednost sklopljenog ugovora je 40 milijuna kuna. Planirano trajanje radova je 18 mjeseci.

Projekt modernizacije pristaništa obuhvaća isporuku opreme sustava automatizacije PCS7, mjerne instrumentacije, sustava mjerne instrumentacije na rezervoarima, elektroradove, pretvarače napona i frekvencije, demontažne i montažne radove, zatim ispitivanje opreme, puštanje u rad i probni pogon.

Razvojni alat PCS7 je najučinkovitiji i najekonomičniji integrirani sustav za rješavanje kompleksnih zahtjeva u procesnoj automatizaciji koji se postavljaju u projektima vezanim za preradu i transport naftnih derivata. Hardverska platforma za taj sustav je poznati SIMATIC, Siemensovo rješenje koje već više od 50 godina predstavlja najpouzdaniji odgovor na sve veće i veće zahtjeve proizvodne i procesne industrije.

„Ovo je prvi put da je Siemens ugovorio takvu vrstu projektnog rješenja s Gazprom njeftom. Osobito smo ponosni što je posao ugovoren na osnovi referenci i kompetencija Siemensa Hrvatska koji će nadzirati cjelokupno vođenje posla i puštanje pogona u rad. Uz potporu kolega iz Siemensa Srbije, ovaj projekt modernizacije pristaništa za naftu i naftne derivate poboljšat će tržišnu poziciju Naftne Industrije Srbije“, izjavio je Denis Voloder, direktor divizije Oil&Gas u Siemensu Hrvatska.

Rafinerija nafte u Pančevu je postrojenje u vlasništvu NIS Naftne Industrije Srbije, koja je u većinskom vlasništvu ruskog naftnog diva Gazprom njeft. Pristanište Rafinerije nafte Pančevo smješteno je u luci „Dunav“ u Pančevu na lijevoj obali rijeke Dunav u dužini od 600 metara. Udaljeno je tri kilometra od kruga Rafinerije nafte Pančevo, a sa skladišnim rezervoarima rafinerije povezano je cjevovodima.

Siemens Hrvatska jedna je od vodećih kompanija u elektronici i elektrotehnici na hrvatskom tržištu koja posluje u sektorima industrije (Industry), energije (Energy) i zdravstvene skrbi (Healthcare). Zajedno s cross-sector poslovanjem – Siemens IT Solutions and Servicesom – jedan je od vodećih pružatelja cjelovitih IT rješenja i usluga. Na dan 30. rujna 2009. broj zaposlenih u središnjem uredu u Zagrebu i regionalnim uredima u Osijeku, Splitu i Rijeci bio je 1055 djelatnika. U poslovnoj 2009. Siemens d.d. ostvario je dobit (prije oporezivanja i kamata, EBIT) od 46,1 milijun kuna i nove narudžbe u vrijednosti od 751,3 milijuna kuna. Više informacija na: www.siemens.hr

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd s ciljem da neposrednim delovanjem pridonese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sustava u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutačno radi 240 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća, a tradicionalno najveći obim posla odvija se u oblastima industrije, energetike, medicinske opreme i sigurnosnih sustava te informacijskih tehnologija. Više informacija o poslovanju Siemensa u Srbiji možete pronaći na www.siemens.rs

Siemens Hrvatska i Siemens Srbija dio su tehnološke korporacije Siemens AG koja posluje u 190 zemalja. Više od 160 godina Siemens je sinonim tehnoloških dostignuća, inovacija, kvalitete, pouzdanosti i globalne prisutnosti. Danas je najveći isporučitelj tehnologija koje štite okoliš na svijetu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr