Samsung udara na navijače TV mobitelom, BenQ Mobile – Ronaldom

SP zavladao mobitelima

Foto: import
SP zavladao mobitelima
23.05.2006.
u 19:00
Pogledaj originalni članak

Internetsko istraživanje koje je u nas nedavno proveo portal Posao.hr kaže kako će više od trećine zaposlenih u Hrvatskoj utakmice Svjetskoga nogometskog prvenstva gledati na svojem radnom mjestu. Najveći nogometni spektakl počinje u Njemačkoj 9. lipnja, u nas je već zadnjih tjedana prodano čak 30 posto više TV prijamnika no što je uobičajeno, a IT industrija također je dobar dio svojih aduta fokusirala upravo na nogomet.

Zaraženi mobiteli
Nogometom su 'zaraženi’ i mobiteli, a prozvođači s Dalekog istoka prvi su prepoznali golem marektiški potencijal, spojivši najvažniju sporednu stvar na svijetu s najvažnijom komunikacijskom napravicom na svijetu. Tako je BenQ Mobile nedavno i na hrvatsko tržište lansirao limitiranu seriju mobitela Siemens C75, a njezinu poleđinu ne resi, primjerice, objektiv kamere, već potpis Ronalda. Brazilska vedeta postala je brandom i taj mobilni klasik dobio je duže ime 'C75 Ronaldo’. BenQ je ljubiteljima nogometa ponudio i aplikaciju Total Football. Tu tek leži poslastica. Program se može (uz pretplatu) downloadati s interneta. Kompatibilan je sa svim Siemensovim i BenQ Mobile uređajima, a korisniku nudi vijesti i s SP-a, ali i Kupa Uefe i Lige prvaka, kalendar s rasporedom utamkmica SP-a, podatke o igračima te statistiku s utakmica.

Test za skeptike
Skeptici program mogu besplatno iskušati prvih mjesec dana, a zatim tko voli... Korejski Samsung je, pak, taman uoči SP-a u Europu lansirao TV mobitel SGH-P900 u kojem Azijci uživaju od zimus. Taj pametni mobitel podupire standard za digitalni prijam TV signala, T-DMB (Terrestrial Digital Medaia Broadcasting). Sretni vlasnici moći će, zakrenu li gornju polovicu uređaja, s mobitela gledati i sažetke utakmica koje, u suradnji s TV kućama, nudi dosta europskih operatera.

Pogledajte na vecernji.hr