DODIJELJENA PRIZNANJA „ZLATNA KUNA“ I „KRISTALNA KUNA“

U HGK – Županijskoj komori Virovitica promovirana publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2015. godini

Foto: PR FOTO
HGK
Foto: PR FOTO
HGK
12.12.2016.
u 15:03
Pogledaj originalni članak

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, 8. prosinca, održana je 90. svečana sjednica Gospodarskog vijeća, na kojoj je promovirana jubilarna 20. publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2015. godini“, a najuspješnijim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije uručena su priznanja Zlatna i Kristalna kuna.

Svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća prisustvovali su: potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić, ispred HOK – POK VPŽ: Ivan Kostelac, predsjednik i Božidar Jeremić, komorski tajnik, te članovi Gospodarskog vijeća, predsjednici Strukovnih grupa i Grupacija HGK – Županijske komore Virovitica.

20. PUBLIKACIJA „KARAKTERISTIKE GOSPODARSTVA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE“

U jubilarnoj, 20. publikaciji „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2015. godini“, koju je izradio Odjel za makroekonomske analize HGK – Županijske komore Virovitica, na 119 stranica, objavljena su ukupno 7.592 podatka (100%), od kojih su 3.572 izvorna (48,22%,) 3.835 izvedenih podataka (51,78%), te 111 tabela i 74 grafikona.

Publikaciju je uredio i pripremio Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica, sa višim stručnim suradnicama Suzanom Kolesarić i Andreom Poslek, te stručnom suradnicom, Renatom Vondra.

U ime izdavača potpisuje se Ivan Slamić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica, a recenziju je obavio mr.sc. Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zagreb.

PRIZNANJA „ZLATNA KUNA“ I „KRISTALNA KUNA“

Priznanja, Zlatnu i Kristalnu kunu, najuspješnijim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije, uručili su Ivan Slamić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica i Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo.

Priznanje Zlatnu kunu, za najuspješnije trgovačko društvo u 2015. godini, na području Virovitičko-podravske županije, dobili su:

  • u kategoriji malih trgovačkih društava, tvrtka Degal tehnika iz Virovitice, koja se bavi niskogradnjom, izgradnjom cesta i autocesta,
     

  • u kategoriji srednjih trgovačkih društava, tvrtka Agroduhan iz Slatine, koja se bavi proizvodnjom, otkupom, obradom i prodajom duhana, svijetla Virginia i burley, te

    Brana iz Virovitice koja se bavi uređenjem vodnih resursa i izgradnjom hidrotehničkih objekata, te izgradnjom komunalne infrastrukture, a imaju i ULO hladnjaču, za skladištenje voća i povrća, ukupnog kapaciteta 2.200 tona, pogon za proizvodnju sokova i dvoosni fotonaponski sustav „OFS 10“.

Priznanje Kristalnu kunu, za ostvarene izuzetne poslovne rezultate u 2015. godine, kao i u prethodnom razdoblju, u kontinuitetu od tri godine, u 2012., 2013. i 2014. godini, dobili su:

  • u kategoriji malih trgovačkih društava, tvrtka Herbarium iz Pitomače, koja se bavi proizvodnjom čajeva, odnosno opremanjem gotovih proizvoda,

  • u kategoriji srednjih trgovačkih društava, tvrtka Hrvatski duhani iz Virovitice, koja se bavi proizvodnjom, otkupom, obradom i prodajom duhana svijetla Virginia i burley.

Nakon dobivenih priznanja, direktori tvrtki zahvalili su članovima Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Virovitica, što su prepoznali njihov izniman trud, koji je potreban da bi se ostvarili dobri poslovni rezultati, osobito u ovim složenim gospodarskim vremenima, te da im je ovo priznanje poticaj da i u buduće ostvare još bolje rezultate.

Dobitnicima priznanja, čestitali su: Ivan Slamić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica, Ivan Kostelac, predsjednik HOK – POK Virovitičko-podravske županije i Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo.

Prisutni su konstatirali da gospodarstvo treba biti iznad politike, kako je to u skandinavskim i drugim zapadnoeuropskim uređenim zemljama EU.

Pogledajte na vecernji.hr