Borba za prava

Udruženi mali dioničari LRH traže objavu sporazuma

Foto: ''
Udruženi mali dioničari LRH traže objavu sporazuma
26.08.2010.
u 07:33
Dioničari su nezadovoljni netransparentnim ugovorom SN Holdinga i države bez kojem ne mogu utvrditi stvarnu cijenu dionice Liburnia Riviera Hotela.
Pogledaj originalni članak

Mali dioničari Liburnia Riviera Hotela (LRH), koji su se početkom kolovoza okupili u udrugu, nezadovoljni su netransparentnim i nejasnim dogovorom SN Holdinga i Hrvatskog fonda za privatizaciju. Zato traže da se što prije objavi sadržaj sporazuma između države i SN Holdinga jer smatraju kako će se cijene dionice u ponudi za preuzimanje LRH, što je SN Holding dužan napraviti nakon što je stekao većinski udio tvrtke, kretati od 2300 kuna.

– Tražimo da SN Holding utvrdi stvarnu cijenu stjecanja dionica, što je uvjet za utvrđivanje pravedne naknade malim dioničarima u preuzimanju. Također tražimo od Hanfe da SN Holdingu ne dopusti preuzimanje LRH dok se ne utvrdi i riješi pitanje postojeće obveze grada Opatije, odnosno pitanje objave ponude Opatije malim dioničarima – kaže predsjednik Udruge malih dioničara LRH Dražen Nikolić.

Tražit će, kaže, da im Hanfa prizna svojstvo stranke u ovom postupku te da utvrdi cijenu stjecanja dionica jer je to onda najniža cijena po kojoj mora biti objavljena ponuda, osim ako je ona manja od tromjesečnog prosjeka. Udruga potkraj mjeseca ima skupštinu na kojoj će se baviti svim ovim pitanjima.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.