Ova priča počinje u polju, podno borove šume, pokraj vinograda i maslinika. U tom je polju obitelj Šuljić spojila tradiciju i moderan dizajn i izgradila kameno zdanje boutique hotela Boškinac. Tako je, na samo dva kilometra od grada Novalje na otoku Pagu, počela turistička priča koja godinama privlači goste iz cijeloga svijeta.
Ulaganjima protiv krize
Svaki privatni poduzetnik, pa tako i glava ove obitelji, Boris Šuljić, dobro zna da bez ulaganja nema poslovnoga napretka. Stoga je 2018. odlučio renovirati Boškinac, kako bi unaprijedio kategorizaciju hotela s 4 na 5 zvjezdica.
- Preuredilii smo gotovo sav namještaj, bilo je i nekih konstrukcijskih zahvata s kojima smo u nekim sobama, lobiju i restoranu poboljšali komunikacijske i prostorne deficite koji su se, kroz godine rada, pokazali. Zahvati su bili komplicirani i nije bilo lako u kratkom periodu od svega 4 mjeseca tako dubinski renovirati hotel i postići željenu funkcionalnu i estetsku kvalitetu,no, uspjeli smo, pojašnjava vlasnik hotela Boškinac Boris Šuljić.
Kompliciranim radovima prethodilo je zatvaranje financijsko konstrukcije kako bi renoviranje uopće moglo započeti. U Boškincu su vrlo brzo shvatili da će im kod financiranja projekta trebati pomoć, jer su im jamstveni kapaciteti, priča Boris Šuljić, bili nedostatni za tako zahtjevnu investiciju. Nakon pomne analize i pripreme, odlučili su se za ESIF jamstvo za financijski leasing i djelomičnu subvenciju kamate, u okviru operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”. To im je jamstvo, ističe, itekako pomoglo u financijskom smislu, odnosno brzoj realizaciji projekta preuređenja hotela.
- Svi naši gosti sa oduševljenjem su prihvatili novi dizajn Boškinca , prva godina bila je nulta pa u njoj i nismo mogli polučiti neke značajnije rezultate i vidjeti efekt investicije, a druga je nažalost ova u koju je obilježila Corona kriza, tako da pun efekt i prave procjene te investicije još nismo doživjeli, kaže Boris Šuljić i dodaje da, iako teška, 2020. godina im je bila nevjerojatna.
Michelinova zvjezdica i uspješna” COVID” sezona
Zbog pandemije koronavirusa, iako krizna 2020. godina, zahvaljujući ESIF jamstvu, za preuređeni hotel Boškinac, bila je izuzetno uspješna. Početkom godine hotelski restoran je dobio jednu Michelinovu zvjezdicu, no ubrzo je u ožujku, zbog korone, uslijedilo zatvaranje svih kapaciteta. Hotel i restoran su ponovno otvoreni sredinom svibnja, a razdoblje turističke sezone u Boškincu su odradili izvrsno.
- Ostvarili smo 35% bolji poslovni rezultat od prethodne 2019. godine, što nam se u ovakvoj sezoni i godini čini herojskim djelom. Vjerujemo da je, osim naše profesionalne angažiranosti i kvalitete koju godinama isporučujemo, i ova investicija uz ESIF jamstvo pomogla da ostvarimo ovaj nevjerojatan rezultat u ovoj još nevjerojatnijoj godini, zaključuje vlasnik hotela Boškinac u čijem se restoranu s Michelinovom zvjezdicom i usred zime traži mjesto više.