FINANCIJSKI SAVJETNIK

Uz i-Račun uplatnice možete podmiriti bilo gdje, samo potvrdom plaćanja

Foto: PR FOTO
Uz i-Račun uplatnice možete podmiriti bilo gdje, samo potvrdom plaćanja
12.11.2015.
u 14:39
U sklopu usluge i-Račun računi, umjesto poštom na kućnu adresu, stižu na e-zabu i e-mail, pri čemu su uplatnice već ispunjene za plaćanje. Za provođenje plaćanja, ispunjeni nalog treba se samo potvrditi
Pogledaj originalni članak

Uskoro planiram na duže putovanje i neće me biti doma neko vrijeme. Nemam koga zamoliti da preuzme moje račune za režije, a ne bih htjela kasniti s plaćanjem i gomilati zatezne kamate. Što mi predlažete?
Ana iz Zagreba

Ako putujete na lokaciju na kojoj će vam biti dostupan internet, možete jednostavno riješiti problem. Usluga i-Račun značajno olakšava brigu o plaćanju računa, posebno za vrijeme dužih putovanja, skijanja, studentskih razmjena ili godišnjih odmora.

U sklopu te usluge računi, umjesto poštom na kućnu adresu, stižu na vašu e-zabu te e-mail, pri čemu su uplatnice već ispunjene za plaćanje. Kako biste proveli plaćanje, ispunjeni nalog trebate samo potvrditi. Na taj način možete u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu u zemlji ili svijetu pogledati i platiti svoje račune. Jednostavno je i sigurno, praktično i uvijek dostupno.

i-Račun možete ugovoriti putem e-zabe ili u bilo kojoj poslovnici banke, za to vam je potrebna samo zadnja uplatnica. Popis tvrtki za koje možete primati i-Račun pogledajte na web stranici www.zaba.hr ili na e-zabi.

Kad su posrijedi troškovi, plaćanje i-Računa podliježe standardnim naknadama banke te iznosi jednu ili dvije kune, ovisno o tome je li račun poduzeća otvoren u Zagrebačkoj ili nekoj drugoj banci, a za korisnike usluga Platnog asistenta ili Lepeze mogućnosti, plaćanja mogu biti i besplatna.

Preporučujemo da uslugu i-Račun ugovorite što prije kako bi do trenutka kada planirate otići na putovanje, tvrtka čije račune plaćate prihvatila uslugu i počela vam, umjesto poštom, uplatnice dostavljati e-zabom odnosno m-zabom.

Ako još ne koristite m-zabu, svakako bismo vam preporučili da je ugovorite jer tako možete u bilo kojem trenutku pristupiti svojim računima, provjeriti koji vam je najbliži bankomat ili poslovnica ili najjednostavnije plaćati račune - fotografiranjem uplatnice, bez prepisivanja podataka s uplatnice u mobitel. Jednako tako, možete lako provjeriti tečaj željene valute, kupiti bon za mobitel, prijaviti se putem m-tokena u e-zabu, potvrditi kupnju putem interneta, prijaviti u sustav e-Građani... Za prvih šest mjeseci ne plaćate naknadu za korištenje, a i ova je usluga besplatna za korisnike Platnih asistenata ili Lepeza mogućnosti.

Pogledajte na vecernji.hr