Građani od jutra u redovima u bankama i brokerskim kućama

'Već sam luda, kako da prodam dionice?'

Foto: import
'Već sam luda, kako da prodam dionice?'
05.10.2007.
u 20:18
Pogledaj originalni članak

Brojni građani, većinom umirovljenici, satima su jučer, prvog dana trgovanja dionicama T-HT-a na burzi, čekali u redu pred brokerskim kućama.

Dijelili brojeve
Razlog   imali su na stotine pitanja, na koja im nitko preko telefona nije mogao dati odgovor jer su linije u svim brokerskim kućama stalno bile zauzete. Redovi su se, doznajemo, počeli stvarati već u 7 sati, kad se na stotine građana "ulogorilo" pred ulaznim vratima banaka čekajući početak radnog vremena.

Došla sam pred banku u 8 sati jer moram nešto srediti s kreditom koji sam podigla zbog dionica. Ne pitajte me što jer mi ništa nije jasno. Dobila sam broj po kojem sam 82. na redu. Rekli su mi da se prošetam i vratim oko 12 sati. No sada je 15 sati, a ja još nisam došla na red.

Da cijela priča bude gora, auto sam ostavila na servisu i moram ga podići do 16 sati, što je nemoguće. A kako servis ne radi u ponedjeljak, bez auta ću biti četiri dana zbog dionica  očajavala je jučer pred Zagrebačkom bankom Božena Lukin.

Ništa manje očajna zbog čekanja nije bila ni umirovljenica Katica.  Poludjet ću od čekanja. Mislim da ću se sada uputiti kući. Ne mogu više. Jučer sam od neuspješnog nazivanja brokera preko telefona dobila žuljeve na prstima, a danas ih satima moram čekati jer mi ništa nije jasno.

Ne znam gdje se moram registrirati, koji mi papiri trebaju, kako da prodam te dionice...  pitala se Katica. Ista su pitanja jučer brokerima željeli postaviti i brojni drugi građani. No mnogima to nije uspjelo poći za rukom. U Zagrebačkoj banci u Jurišićevoj ulici, primjerice, jučer je na red kod brokera stiglo samo 100 građana.  

Kao za crni kruh
Prekasno. Gdje ste bili jutros, kad je red bio kao za crni kruh. Dođite u utorak, u 8 sati  odbijao je zaštitar dioničare. Dođite radije u 6, ovdje je ludnica dovikivali su im pak sretnici koji su jučer ipak sjeli u stolac nasuprot brokeru.

Pogledajte na vecernji.hr