Podravka

Z. Mršić predsjednik Uprave Podravke, D. Štimac na čelu NO-a

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Nova uprava Podravke (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Nova uprava Podravke (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Nova uprava Podravke (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Nova uprava Podravke (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Nova uprava Podravke (1)
24.02.2012.
u 16:30
Na komentar da je riječ o još jednome političkome imenovanju u Podravki, Mršić je kazao kako će se o tome moći suditi nakon poslovnih rezultata za godinu dana
Pogledaj originalni članak

Većina Podravkinih izvršnih direktora, njih 20-ak, mahom postavljenih u doba kad su koprivničkom prehrambenom kompanijom vladali HDZ i HSS, današnje imenovanje gradonačelnika Koprivnice i SDP-ova saborskog zastupnika za novog šefa uprave dočekala je sa spakiranim stvarima.

Svoju sudbinu navodno će doznati u ponedjeljak, za kad je sazvan prvi kolegij pod novom garniturom.

Hoće li doći do sječe, i po kojem ključu, nije bilo moguće doznati na konferenciji za novinare nakon imenovanja nove Podravkine uprave dopuštena su bila samo tri pitanja.

U odgovoru na prvo pitanje Zvonimir Mršić je kazao da će njegova plaća iznositi 35.000 kuna neto, što je znatno manje od prethodnih. Na komentar kako je riječ o još jednome političkome imenovanju u Podravki, Mršić je kazao da će se o tome moći suditi nakon poslovnih rezultata za godinu dana te najavio nastavak pregovora sa sindikatima o većim radničkim plaćama.

Uz njega su u novoj upravi Jadranka Ivanković, doktorica marketinga i dosadašnja predavačica na privatnome veleučilištu Vernu, Olivija Jakupec iz Jadranskog osiguranja, koja je bila vodila biznis Nexe grupe u BiH te donedavni financijski direktor Iskona Miroslav Klepač, a za mjesec dana timu će se pridružiti Danac Jorn Pedersen, negdašnji direktor pivovare Carlsberg Croatia, menadžer s velikim međunarodnim iskustvom.

– Želja nam je da kompanija isporučuje rezultat, ali da istodobno njome budu zadovoljni svi stakeholderi. Nećemo trčati za kvartalnim rezultatima, povjerenje smo dobili na temelju petogodišnjeg poslovnog programa – najavio je Mršić, ustvrdivši kako se osjeća sposobnim “upravljati ovom kompanijom”.

Time je očito odgovorio na prekjučerašnju tvrdnju koprivničko-križevačkog župana Darka Korena (HSS) da je sramota što na čelo Podravke dolazi profesor obrane i zaštite, bez elementarnih referencija za posao šefa uprave velikog poduzeća.

U Mršićevoj službenoj biografiji podijeljenoj novinarima, piše da je na diplomirao na FPZ-u te apsolvirao poslijediplomski studij iz teorije i politike marketinga na zagrebačkoj Ekonomiji, da je završio FBA na istome fakultetu te da je objavio veliki broj novinskih i stručnih tekstova. Član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću, a spominje se i njegova uspješna politička karijera.

Novi šef Podravkina NO-a je Dubravko Štimac.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

Avatar pretorijanac
pretorijanac
17:07 24.02.2012.

Sada će valjda konačno Podravka ostati lišena usluga jednog Pavkovića, Vugrinca i sličnih likova sa \"ratnim putevima\"......

PI
Pikador
17:25 24.02.2012.

....znači na čelu je bankar...super...

BO
boraczapravdu
17:02 24.02.2012.

sad je konačno prošao spektakl i cirkus , ajde počnite delat konačno sad u toj Podravki. Danas je podravka poduzeće s 3.5 miljarde kuna, pa reko neka zamjene konačno ove brojke mjesta na 5,3 za početak