bez hipoteke

Zaba uvela kunske kredite za adaptaciju i legalizaciju stana

Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
Zaba uvela kunske kredite za adaptaciju i legalizaciju stana
17.09.2012.
u 21:00
Krediti su bez valutne klauzule, maksimalnog iznosa do 200 tisuća kuna, na najviše 15 godina otplate
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka je banka plasirala kunske kredite bez valutne klauzule, namijenjene energetskim poboljšanjima, adaptacijama i legalizacijama nekretnina. Za ove podvrste stambenih kredita ponudili su iznos do najviše 200 tisuća kuna na 15 godina otplate. Nije predviđeno kreditiranje kupnje nekretnina. Kamata je promjenjiva i iznosi 5,75 posto za kredite namijenjene poboljšanju energetske učinkovitosti, 5,95 posto za unutarnje uređenje, odnosno adaptaciju, dovršenje, dogradnju ili rekonstrukciju kuća za stanovanje te 6,45 posto za legalizaciju stambenih nekretnina. Klijentima koji plaću primaju na račun u Zagrebačkoj banci kamata je niža za dodatnih 0,25 postotnih bodova.

Zanimljivo je da banka za ove kredite ne traži zalog na nekretnini, nego depozit, policu životnog osiguranja, ulog u novčane fondove ili jednog jamca. Uvjet je da instrument osiguranja pokriva 15 posto iznosa kredita za kredite do 100 tisuća kuna, odnosno 30 posto za veće iznose. Uz taj kredit moguće je ugovoriti Credit protect osiguranje za slučaj otkaza, bolovanja ili smrti bez obveze ugovaranja police osiguranja od nezgode i bez naknade za obradu kreditnog zahtjeva. Bez ovog osiguranja naknada za obradu kredita je 500 kuna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BU
BubyZG
07:49 18.09.2012.

U cijeloj zapadnoj Europi, odakle dolaze sve naše banke ( uključujući i ZaBu ), krediti do 15 godina smatraju se kratkoročnima i kamata na takve kredite je NEPROMJENJIVA ! Dakle, opet bankarski osigurač kojeg nigdje u svijetu nema. Hoće li i sadašnji guverner HNB-a "savjetovati" građane da NE uzimaju takve kredite, jer su potencijalno opasni ( kao što je to Rohatinski, navodno, učinio za "švicarske" kredite ) ili će se konačno primiti svoga posla i dovesti banke u red ?

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
08:08 18.09.2012.

Solarne elektrane kod visokih temperatura imaju gubitak od 25%a ne do16% kako tvrde.Kod jakog sunca se ćelije pregrijavaju pa daju manje struje bez obzira na jakost sunca.Povrat investicije nije nakon 7 g. nego puno duže.Uz to privatna osoba plaća i godišnje porez na dobit pa se to isplati samo firmama.Zato samo jaki investitori idu u taj posao da povuku subvencije, jer jedino oni imaju profit.Ovaj članak je opet mazanje očiju.