Lisinski, 5. ožujak

Arturo Sandoval osvojio deveti Grammy uoči koncerta u Zagrebu

Foto: arhiv Lisinski
Arturo Sandoval osvojio deveti Grammy uoči koncerta u Zagrebu
11.02.2013.
u 11:23
Arturo Sandoval posljednji put u Zagrebu je nastupio 1987. godine na Jazz Fairu u klubu Kulušić. Jasno je da nas 5. ožujka u Lisinskom čeka pravi praznik jazza
Pogledaj originalni članak

Glazbena jazz legenda Arturo Sandoval sinoć je osvojio deveti po redu Grammy i to upravo pred koncert u Zagrebu. Na  sinoć održanoj   55. dodjeli Grammyja u Los Angelesu, Arturo Sandoval dobio je  Grammy u kategoriji "Best Large Jazz Ensemble Album" za album "Dear Diz (Every Day I Think Of You)". Jazz legenda nastupa u  Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog  5.ožujka, kada će uz  svoj prateći ansambl  izvoditi repertoar upravo sa svojega posljednjeg, Grammyjem nagrađenog albuma. Album je  posvećen legendi jazza Dizzyju Gillespieju.

Mnogo je izvođača koji govore o tome kako im je glazba nekog izvođača spasila život. No kada trubač Arturo Sandoval to kaže za Dizzyja Gillespieja, doista je tako:

– Samu bit albuma Dear Diz čini bebop groove koji je Gillespie istraživao i usavršavao cijeloga života. Kad je riječ o bebopu, nema sredine – ili ga znaš ili ga ne znaš. Ako želiš biti bebop izvođač, treba biti vraški dobar muzičar, inovator i kreator, a Dizzy je sve to bio. Doista svakog dana mislim na njega, kaže  Sandoval.

Uz to, kada se zna da je  Arturo Sandoval posljednji put u Zagrebu nastupio 1987. na Jazz Fairu u klubu Kulušić, jasno je da nas 5. ožujka u Lisinskom čeka pravi praznik jazza.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.