Plastika fantastika

Edukativni ekološki kazališni crtić i radionica za najmlađe

Foto: Močvara
Edukativni ekološki kazališni crtić i radionica za najmlađe
04.05.2020.
u 17:44
Močvarni dnevni boravak u online izdanju u utorak 5. svibnja u 17.30 sati predstavlja edukativni kazališni crtić "Plastika fantastika" te radionicu izrade pernica od plastike za djecu.
Pogledaj originalni članak

Močvarni dnevni boravak u svom prvom, i to online izdanju predstavlja Kolektiv Igralke.

"Nakon što plastične vrećice postanu opasno zagađenje za čitavu galaksiju, na Zemlju dolaze tri superjunakinje kako bi riješile problem prekomjernog plastičnog otpada. Na svom putovanju po Zemlji susrest će razne životinje, ali najviše im mogu pomoći – ljudi..."

Plastika fantastika kazališni je crtić s elementima fantastike, edukativna i interaktivna predstava namijenjena kasnom predškolskom i ranom osnovnoškolskom uzrastu. Vodimo vas na veliko putovanje u kojemu zajedno, kroz multimedijalnu kazališnu igru i ručni rad, otkrivamo načine kreativnog i zabavnog (ponovnog) korištenja plastičnog otpada!

Stream predstave započinje u utorak 5.svibnja u 17.30 sati na Facebook stranici Močvarnog dnevnog boravka. 

Nakon predstave program nastavljamo s radionicom izrade pernice od plastičnih vrećica. Tanja Blašković (Imagine Plastic i Ri:Use centar Rijeka) kao voditeljica i ostale superjunakinje iz predstave pomažu djeci da ispeglaju vrećice u pernicu, a sve da bi se pružio primjer kako nešto što može biti opasno za naš planet, može ponovno postati korisno ako se drugačije upotrijebi. Kazališni crtić Plastika fantastika uči o uzrocima i posljedicama neodgovornog korištenja plastičnog otpada, a kroz radionicu pružamo konkretan primjer kako možemo postupiti drugačije, više ekološki i kreativno!

Trajanje predstave i radionice: 27min.
Autorice i superjunakinje: Sendi Bakotić, Anja Sabol, Vanda Velagić 
Režija: Alisa Debelić 
Kostimografija, scenografija, rekvizita: Tanja Blašković 
Video: Tanja Blašković, Luka Matijaš, Ivan Dragnić, Mario Jovev
Voditeljica radionice: Tanja Blašković 
Glazba: Mario Jovev i glazba s interneta slobodna za korištenje 
Fotografije: Miranda Legović, Erik Školiber 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.