Hit predstava

Gavelline "Ptičice" gostuju u HNK Rijeka na Nedjeljom u Zajcu

Foto: arhiva VL
Gavelline "Ptičice" gostuju u HNK Rijeka na Nedjeljom u Zajcu
01.04.2011.
u 13:13
Drama "Ptičice", poput ostalih Šovagovićevih tekstova, odbija bježati od hrvatske svakodnevice te kao da, prateći skupinu zatvorenika koji u zatvoru odlučuju osnovati bend nazvan "Ptičice", pokušava pobrojati što više toga što ne valja
Pogledaj originalni članak

U nastavku programa „Nedjeljom u Zajcu“,  u nedjelju, 3. travnja,  u 18 sati gostuje zagrebačko kazalište Gavella s predstavom „Ptičice“ Filipa Šovagovića u režiji Ozrena Prohića, podnaslovljenom kao „zatvor zvan čežnja“.

"Ptičice", druga Šovagovićeva drama, poput ostalih njegovih tekstova odbija bježati od hrvatske svakodnevice te kao da, prateći skupinu zatvorenika koji u zatvoru odlučuju osnovati bend nazvan "Ptičice", pokušava pobrojati što više toga što u našem "sada i ovdje" ne valja. "Ptičice“ su prilika da poslušamo priče koje nam žele ispričati Cigan, Flekica, Rade, Pljuga, Žir, Desa, Zdenka, Piro, Eva i Crta. Inače, do kraja 90-ih uglavnom poznat kao glumac, Filip Šovagović se od 1998. i praizvedbe "Cigle" do 2004. godine i praizvedbe "Jazza" u sklopu festivala Riječke ljetne noći, predstavio i dokazao kao jedan od naših najzanimljivijih suvremenih dramatičara.

U predstavi igraju Boris Svrtan, Ranko Zidarić, Enes Vejzović, Filip Šovagović, Slavica Knežević, Zoran Gogić, Bojana Gregorić Vejzović, Sreten Mokrović, Ankica Dobrić, Siniša Ružić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.