PROMO

Otvorenje nove zagrebačke kazališne scene

nova kazališna scena
Foto: Luka Cerovina
1/11
19.09.2024.
u 15:20

Zagreb je dobio novu kulturnu destinaciju! Sinoć je svečano otvorena nova kazališna scena smještena u Draškovićevoj 80. Ovaj uzbudljiv trenutak za zagrebačku kazališnu scenu obilježili su brojni glumci, umjetnici i poznate osobe iz svijeta kulture, koji su svojim prisustvom proslavili otvorenje ovog suvremenog prostora.

Tijekom večeri, gosti su imali priliku razgledati prostorije novog kazališta, ali i uživati u popularnoj predstavi "Ja, trudnica" Kerekesh Teatra. Predstava je do sada odigrana više od 100 puta, a Jan Kerekeš i Ana Begić Tahiri još su jednom nasmijali i zagrebačku publiku okupljenu na otvorenju.

Foto: Luka Cerovina

U komediji s trudovima Jan Kerekeš i Ana Begić Tahiri ispričali su neobičnu ljubavnu priču. Ova duhovita ljubavna priča počinje testom za trudnoću, a kroz niz nespretnih komentara i "podrške" okoline vodi nas do sretnog kraja. Uz smijeh, preokrete i puno emocija predstava prikazuje izazove trudnoće, a svaka majka će se složiti – ono što dolazi na kraju čini sve drugo manje važnim. Predstava "Ja, trudnica" donosi urnebesnu i iskrenu priču o Ivoni Ljubić, ženi koja se svakodnevno suočava s pitanjima poput "I, kad će djeca?" ili "Jeste trudni?", pitanjima koja nikada ne bi trebala biti postavljena.

Foto: Luka Cerovina

Vođeni motom „Kultura bez prepreka“, misija ovog prostora je omogućiti svim kazalištima jednak pristup i podršku u promociji. "Kroz transparentan rad i ulaganje, ne samo u tehničku opremu nego i u sve aspekte prostora, stvaramo kulturnu destinaciju koja će dugoročno obogatiti grad," dodao je Jan Kerekeš.

U nadolazećim tjednima publiku očekuje bogat program i raznovrstan repertoar koji će uključivati predstave za sve uzraste, a publika će uskoro moći uživati u prvim izvedbama na ovoj novoj sceni.

Renovacija prostora započela je 1. rujna, a uključivala je preuređenje prostora, ugradnju nove opreme, poboljšanu tehničku infrastrukturu te promjenu vizualnog identiteta cijelog kazališta. Nova rasvjeta, razglas, video paneli i osvježeni interijer stvorili su jedinstvenu atmosferu u kazališnoj dvorani s kapacitetom od 350 mjesta. Vidimo se u Draškovićevoj 80!

Foto: Luka Cerovina

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije