EUFCN Location Award

Glasajte za Hrvatsku na izboru za najbolju filmsku lokaciju!

Foto: Cineuropa
Glasajte za Hrvatsku na izboru za najbolju filmsku lokaciju!
06.01.2020.
u 12:59
Istarsko Završje, u kojem se u proljeće 2017. snimao "Robin Hood: Origins" redatelja Otta Batthursta, jedno je od top tri europske filmske lokacije, a trenutno je, po broju glasova, na drugom mjestu.
Pogledaj originalni članak

Već treću godinu za redom, EUFCN (European Film Commissions Network) u suradnji s filmskim portalom Cineuropa organizira natječaj za najbolju europsku filmsku lokaciju. U utrku za nagradu ulaze filmovi, TV serije ili dokumentarci prikazani između siječnja 2019. i srpnja 2019., a možete glasati za jednu od 10 ponuđenih lokacija. 

Ove godine u užem izboru našla se i Hrvatska, točnije mjesto Završje u Istri, gdje se snimao film "Robin Hood: Origins" Otta Bathursta. Na tom je filmu u Hrvatskoj radilo preko 670 filmskih djelatnika, a dio je snmiljen i u Dubrovniku, koji je predstavljao Nottnigham. Završje je pak bilo Loxley, rodno mjesto naslovnog junaka. 

Završje se na ljestvici trenutno nalazi na visokom drugom mjestu, uz lokacije poput Atene, španjolskog El Hierrea, Lavova i Vilniusa. 

Glasati za istarsko Završje možete klikom na ovaj link, te će vam nakon ispunjavanja kratkog formulara na stranici, na e-mail adresu koju ste naveli stići link za potvrdu. Glasati možete sve do 20. siječnja, a EUFCN i Cineuropa će među glasačima odabrati i sretnika koji će osvojiti put i noćenje za dvoje ljudi na pobjedničkoj lokaciji. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

FI
Fisherman
17:41 06.01.2020.

vamo ne treba snimat film nego samo tribine oko drzave podici i naplacivati ulaznice za circus croaticus.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
16:43 06.01.2020.

Kak da glasam kad za doslovno svaki komentar dobijem crveni karton?

TO
tovaravot
16:00 06.01.2020.

Zašto bih glasao za naše samo zato jer su - naši?