Dani satire Fadil Hadžić

Glumački dvoboj Nebojše 
Glogovca i Svetozara Cvetkovića

Foto: Arhiva Kerempuh
Glumački dvoboj Nebojše 
Glogovca i Svetozara Cvetkovića
15.06.2015.
u 14:30
Uz dobra redateljska rješenja Igora Vuka Torbice predstava plijeni pozornost scenskim pokretom Saše Zurovca
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka publika uvijek napuni kazalište kada je riječ o nekom regionalnom gostovanju, ali Jugoslovensko dramsko pozorište i u takvoj teatarskoj slici ima specijalno mjesto jer ono u Zagreb uvijek dolazi sa svojim najvećim glumačkim zvijezdama. Nije tu praksu iznevjerila ni predstava "Razbijeni vrč" ("Razbijeni krčag") Heinricha von Kleista, u režiji Igora Vuka Torbice, koju smo u sklopu 39. Dana satire Fadil Hadžić vidjeli u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Bila je to doslovno parada glumačkog umijeća, gdje su sve svoje znanje ukrstili velikani Nebojša Glogovac i Svetozar Cvetković, a uz njih smo na sceni nakon dužeg vremena vidjeli i Vladicu Milosavljević. Pričom o sucu koji vodi proces protiv samog sebe, jer on je zlikovac koji je razbio vrč i pokušao iskoristiti mladu djevojku, dominiraju Glogovac u ulozi suca Adama i Cvetković u ulozi Valtera. I dok je prvi oličenje čiste zlobe, birokrat koji će učiniti sve da spasi vlastitu kožu, drugi je naoko onaj koji traži red i pravdu, ali zapravo distanciran i hladan te isti takav.

Ukratko, u predstavi koja je ponudila neka sjajna redateljska rješenja vidjeli smo pravi glumački dvoboj, dobru glazbu (Marko Marlić) i sjajan scenski pokret (Staša Zurovac). Nažalost, začuđujuće nerazumljiva bila je mlada Jovana Gavrilović.

>> Svaki put kad Balkanac uđe u EU, dogodi se mala smrt njegove duše

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

B7
b7
06:45 16.06.2015.

Loša režija , glumci su izlazili na kraj sa tom gomilom teksta očito zahvaljujući talentu . Dramaturgija -nula , režija -nula , zašto je to uopće izabrao izbornik ,ostaje pitanje . Šteta teksta ....