KD Lisinski

Gostovanje nositelja Zlatne medalje natjecanja Čajkovski

Foto: arhiva VL
Gostovanje nositelja Zlatne medalje natjecanja Čajkovski
29.05.2011.
u 11:06
Uzbudljivu večer s doista puno dobre glazbe ugledni ruski maestro Mihail Sinkevič, dirigent slavnoga Marijinskog teatra iz Sankt Peterburga, otvorio je suitom iz opere Amfitrion Borisa Papandopula
Pogledaj originalni članak

U petak 27. svibnja  u Plavoj oktavi, ciklusu Zagrebačke filharmonijne u dvorani Lisinski, gostovao je nositelj Zlatne medalje prestižnoga natjecanja Čajkovski u Moskvi - "zlatni" Kiril Rodin. Svojim jedinstvenim sviračkim stilom i načinom na koji drži svoj instrument, a prije svega izuzetnim tonom koji se spušta do gotovo nečujnog pianissima, ovaj prvorazredni ruski violončelist, profesor na Moskovskom konzervatoriju, nastupio je u brušenom biseru romantičke literature - Koncert za violončelo Roberta Schumanna!

Ovo neponovljivo remek djelo zahtijeva isključivo izvorne glazbenike, a Rodin je i znao i umio iznijeti njegove brojne glazbene kvalitete. Uzbudljivu večer s doista puno dobre glazbe ugledni ruski maestro Mihail Sinkevič, dirigent slavnoga Marijinskog teatra iz Sankt Peterburga, otvorio je suitom iz opere Amfitrion Borisa Papandopula. Ovom izvedbom zaključen je mini-ciklus kojim je Zagrebačka filharmonija u recentnoj sezoni predstavila nekolicinu još do jučer izgubljenih djela ovoga velikog hrvatskog majstora. Maestro Sinkevič u drugom je dijelu koncerta priredio pravu glazbenu gozbu izvevši orkestralnu sliku Noć na pustoj gori Modesta Petroviča Musorgskog, a potom i uvertiru-fantaziju Romeo i Julija Petra Iljiča Čajkovskog.

Koncertna sezona nastavlja se u ponedjeljak 30. svibnja  svečanim koncertom kojim Zagrebačka filharmonija obilježava Dan Grada Zagreba, a u petak, 3. lipnjaljubitelje glazbe očekuje  velika izvedba Druge simfonije Gustava Mahlera pod vodstvom maestra Dmitrija Kitajenka.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.