Film

Iz filmske radionice udruge Trash stiže prvi hrvatski gej vestern

Foto: Udruga Trash
Iz filmske radionice udruge Trash stiže prvi hrvatski gej vestern
09.02.2012.
u 11:35
Film, koji će premijerno biti prikazan u kinu Cinestar Varaždin na Valentinovo, donosi, kažu u udruzi, pravu istinu o ljubavi, kaubojima, traperima i Indijancima
Pogledaj originalni članak

Varaždinska udruga Trash, poznata po organizaciji kultnog Trash film festivala, u svom novom filmu, koji će premijerno biti prikazan u kinu Cinestar Varaždin u trgovačkom centru Lumini na Valentinovo, donosi, kažu u udruzi, pravu istinu o ljubavi, kaubojima, traperima i Indijancima.

U filmu koji je već dobio epitet hrvatske inačice drame "Planina Brokeback“ udruga Trash pozabavila se kaubojima, rančerima, Indijancima, Meksikancima i jednim traperom koji voli duge puške.

Novi film udruge Trash nazvan "Long Banana“ jedan je od rijetkih hrvatskih vesterna, a zasigurno i jedini hrvatski film koji se može ovjenčati nazivom gej vesterna. Film je sniman tijekom 2011. godine na pet lokacija s filmskom ekipom koju je sačinjavalo čak 30 glumaca. Većina materijala snimljena je u okolici Varaždina, no ključne scene odigrane su u ekoselu Žumberak gdje su Željko Milovanović i njegovi suradnici sagradili mali gradić u stilu Divljeg zapada u kojem, osim rustikalnih kućica, turisti mogu vidjeti i pravi američki saloon. Udruga Trash iskoristila je scenografiju i u suradnji sa Željkom i njegovim kaskaderima snimila scene dosad neviđene u hrvatskoj kinematografiji, uključujući i okršaj na konjima.

–  "Long Banana“ nije samo vestern i nije samo gej vestern. Kao što svaki pravi trash-film mora biti, "Long Banana“ je križanac svih žanrova, pa film ima i elemente političkog trilera i ljubavne drame, ali i znanstvenofantastične akcije! – ističu u Trashu.

Glavne uloge tumače dugogodišnji članovi udruge Trash s iskustvom glume u nekoliko trash-blockbustera kao što su "Overpunishment“ i "Sun Tzu“, a kao posebna gošća glavnu žensku negativku tumači poznata manekenka i voditeljica emisije "Svjetla Hollywooda“ Branka Prišlić.

Radnja filma vrti se oko zlog gradonačelnika Mr. Mayora i njegove ljubavnice Emily koji žele početi rat između rančera i miroljubivih Indijanaca Bukkake koji žive u šumi uz obalu rijeke. Kako bi izazvali Indijance na sukob, Emily i Mr. Mayor nahuškaju rančera Boba McAllistera da napadne i obeščasti kćer velikog poglavice Long Banane. No miroljubivim Indijancima u pomoć priskoči krupni i dobroćudni traper Duck Norris. Nakon što uspije spasiti poglavičinu kćer, Duck Norris je pozvan da ostane na indijanskoj zabavi zahvalnosti. Uz logorsku vatru i opojna sredstva između njega i poglavice rađa se odnos koji nadilazi puko prijateljstvo. Tek rođena romansa bit će ometena dolaskom divljih Meksikanaca koje je poslala Emily kako bi napila Indijance i potaknula ih da napadnu rančere i izazovu rat. No ovog puta  zlikovce očekuje novo iznenađenje i to – iz druge galaksije.

Završetak ove epske priče moći će se doznati u Cinestaru Varaždin smještenom u trgovačkom centru Lumini u utorak 14. veljače u 18 sati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.