Zg. filharmonija

Izmjena solista sa Beogradskom i Slovenskom filharmonijom

Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
Izmjena solista sa Beogradskom i Slovenskom filharmonijom
24.04.2013.
u 13:48
Ravnetelj Beogradske filharmonije Ivan Tasovac se požalio kako je jedini način da Puljić i on završe na naslovnicama svih novina taj da se pred kamerama potuku nazivajući se pogrdnim imenima kao što su "ustaško đubre" ili "četničko kopile"
Pogledaj originalni članak

Već ovog ljeta, u povodu ulaska Hrvatske u EU, Zagrebačka filharmonija gostovat će u Berlinu, Beču i Budimpešti. To je samo dio planova koji su jučer predstavljeni skupa s programom nove sezone.

Snimke Čajkovskog

U Crvenom, Bijelom i Plavom pretplatničkom ciklusu ponovno će gostovati brojni ugledni dirigenti i solisti, a među posebnim projektima bit će snimanje DVD-a s izvedbama svih simfonija Petra Iljiča Čajkovskog i Ludwiga van Beethovena. Filharmonija će ta djela tijekom sljedeće tri sezone izvoditi i snimati pod vodstvom Dmitrija Kitajenka. Ugledni maestro ovog petka dirigira u Lisinskom, ali se nije pojavio na konferenciji za novinare ispričavši se preko ravnatelja Miljenka Puljića, koji je najavio posebnu konferenciju o tom projektu. O novoj sezoni vrlo uspješnog Filmskog ciklusa govorio je izvršni direktor kina Europa Hrvoje Laurenta, a u Zagreb je stigao i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, koji je govorio o nastavku regionalnog ciklusa Pika – točka – tačka.

Beogradska, Zagrebačka i Slovenska filharmonija u sljedećoj sezoni izmjenjivat će i svoje muzičare kao soliste, a komorni sastavi sudjelovat će u svibnju i na novom festivalu komorne glazbe u Mostaru.

Čime se zapravo bavimo?

U svom poznatom stilu Ivan Tasovac se požalio kako je jedini način da Puljić i on završe na naslovnicama svih novina taj da se pred kamerama potuku nazivajući se pogrdnim imenima kao što su \"ustaško đubre\" ili \"četničko kopile\". – Naše institucije još uvijek moraju objašnjavati što nisu i čime se ne bave da bi privukle pažnju na svoj pravi posao i misiju – zaključio je Tasovac.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.