Izložba

Jančićev „Dialog“ u bečkom sjedištu UN-a

Foto: Snježana Herek/VLM
Jančićev „Dialog“ u bečkom sjedištu UN-a
09.06.2012.
u 13:20
Riječ je o ciklusu od 15 likovnih radova rađenim tehnikom ulja na platnu tijekom 2011. godine.
Pogledaj originalni članak

BEČ – „Dialog“, naziv je nove izložbe riječkog umjetnika Željka Jančića Zeca koja se može pogledati do 21. lipnja ove godine u bečkom sjedištu Organizacije Ujedinjenih naroda (UN)

Riječ je o ciklusu od 15 likovnih radova rađenim tehnikom ulja na platnu tijekom 2011. godine.

Izložbu su zajedno otvorili savjetnica za kulturu u hrvatskom Veleposlanstvu u Austriji Ivana Karanušić i autor izložbe.

Željko Jančić Zec je rekao kako je glavni cilj izložbenog postava, koji je na neki način nastavak njegovog prethodnog ciklusa „Companions“ bio ukazati na opću važnost vođenja dijaloga.

„Upotrebljavamo ga kao pomoć ljudima da riješe dugotrajne sukobe i izgrade dublje razumijevanje o stalnim pitanjima“, istakao je. Dodao je da svaki dijalog, pa tako i umjetnički razbija stvorene stereotipe u ljuskim glavama i otvara im čitav niz novih mogućnosti.

Ivana Karanušić je izrazila zadovoljstvo da je svestrani hrvatski umjetnik koji se bavi i fotografijom, kazalištem i filmom dobio priliku da svoje radove izloži upravo u sjedištu UN-a u Beču, gdje svakodnevno prođe više tisuća zaposlenika i posjetitelja iz svih krajeva svijeta.

Kritičari ističu da je Jančićevo slikarstvo vrlo snažno i sugestivno, a njegov umjetnički izričaj autentičan i prepun kreativne energije uz čiju pomoć uspostavlja uspješan dijalog s likovnim iskustvima velikih učitelja boja.

Rođen je 1969. godine u Rijeci. Ovaj kazališni pedagog, koreograf i redatelj koji djeluje kao samostalni multimedijski umjetnik diplomirao je fizičko kazalište u Nizozemskoj na Amsterdam se Hogeschool voor de Kunst de Theaterschool.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.