Premijera u Splitu

Korbarova "Dalmatinska kuhinja" postat će nova uspješnica PlayDrame

Foto: PlayDrama
Foto: PlayDrama
Foto: PlayDrama
Foto: PlayDrama
Foto: PlayDrama
23.10.2024.
u 12:01
Protagonisti na sceni ispred gledatelja – voajera kuhaju šufigane tikvice po receptu čuvene Dike Marjanović Radice, čiju su Kuharicu dobivale sve dalmatinske udavače
Pogledaj originalni članak

Kazalište PlayDrama ima novu humornu dramu, neobično intimnu, toplu ljudsku kvalitetnu priču koja će nesumnjivo postati još jedna njihova uspješnica. Riječ je o predstavi "Dalmatinska kuhinja" autora i redatelja Hrvoja Korbara u kojoj igraju Nadežda Perišić Radović i Zdravko Vukelić. Scenografiju potpisuje Paola Lugarić, a skladatelj je Matko Botić, bivši ravnatelj PlayDrame.

Samo šezdesetak doista sretnika imalo je priliku vidjeti premijernu predstavu jer se izvodila u Baraka Baru (o prostornim problemima PlayDrame uzaludno pišemo više od desetljeća), a scenski rekviziti koji jednostavno moraju stati u kombi spremni su za gostovanja.

– Bilo mi je malo teško u početku jer otkad radim u Zagrebu, još nisam govorila na svom splitskom jeziku, otkrila je Nadežda Perišić Radović, glumica ZKM-a koja tumači majku.

Novi Korbarov komad u kojem protagonisti na sceni ispred gledatelja – voajera kuhaju šufigane tikvice po receptu čuvene Dike Marjanović Radice čiju su Kuharicu dobivale sve dalmatinske udavače, sve je samo ne jednostavan. Govori o najtananijim odnosima ne samo majke i sina nego uže i šire obitelji i društva. Treba ga pogledati. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.