Mokranjac u Zagrebu

Kranjčević dirigira Mokranjčevu Liturgiju u crkvi sv. Marka

Foto: igor kralj/pixsell
Kranjčević dirigira Mokranjčevu Liturgiju u crkvi sv. Marka
27.03.2012.
u 11:50
Vladimir Kranjčević će uz Zbor Radio-televizije Beograd 27. travnja izvesti Mokranjčevu Liturgiju sv. Jovana Zlatoustog u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu. Koncert se izvodi u sklopu Festivala sv. Marka.
Pogledaj originalni članak

Drugi koncert Festivala sv. Marka koji počinje 25. travnja posvećen je Božanstvenoj liturgiji sv. Jovana Zlatoustog S. St. Mokranjca. Mokranjčevo remek-djelo će uz Zbor Radio-televizije Beograd te solista Aleksandra Novakovića u crkvi sv. Marka u Zagrebu 27. travnja u 19.30 izvesti dirigent Vladimir Kranjčević. Kranjčević je trenutačno u Beogradu gdje početkom travnja ima koncert sa Simfonijskim orkestrom i Zborom RTB-a na kojem izvodi i Honeggerov oratorij "Kralj David". U razgovoru za beogradsku Politiku Kranjčević je rekao da će Zagreb ponovno čuti Mokranjčevu Liturgiju u integralnom obliku i to nakon puno godina. Kranjčević je to djelo svojedobno izvodio i s Akademskim zborom "Ivan Goran Kovačić" i to više od sedamdesetak puta. Za koncert u zagrebačkoj katedrali prodali su čak 3200 ulaznica.

Na festivalu sv. Marka ove će godine nastupiti i lutnjist Edin Karamazov, Oratorijski zbor i solisti sv. Marka pod ravnanjem Jurice Petra Petrača i uz orguljaša Pavla Mašića, Filharmonijski sekstet Berlin-Munchen, Komorni orkestar Münchenske filharmonije pod umjetničkim vodstvom Lorenza Nasturice-Herscowicia, violinist Guy Braunstein i prijatelji, pijanist Vladimir Krpan, mezzosopranistica Katarina Leoson te orguljaš bazilike sv. Marka u Veneciji Pierpaolo Turetta.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.