Koncert

Kvartet Rucner Vivaldijevim "Proljećem" odaje počast Japanu

Foto: arhiva VL
Kvartet Rucner Vivaldijevim "Proljećem" odaje počast Japanu
01.04.2011.
u 11:27
Posebne gošće koncerta su solistice baleta HNK Zagreb Yuka Ebihara i Rieka Suzuki. Potporu će pružiti i Ana Rucner na violončelu, koja će na kraju programa izvesti poznatu japansku skladbu "Sakura"
Pogledaj originalni članak

U srijedu, 6. travnja u 20 sati, u Hrvatskom glazbenom zavodu gudački kvartet Rucner, izvedbom koncerta pod nazivom “Proljeće”, iz ciklusa “Četiri godišnja doba” Antonija Vivaldija, odat će počast žrtvama potresa i tsunamija u Japanu. Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica donirat će se prema uputama veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj.

Posebne gošće koncerta su solistice baleta HNK Zagreb Yuka Ebihara i Rieka Suzuki. Potporu će pružiti i Ana Rucner na violončelu, koja će na kraju programa izvesti poznatu japansku skladbu "Sakura". Najveće iznenađenje zasigurno će biti najmlađi glazbenici „Mališani iz  Zemlje izlazećeg sunca“. Koncertu će nazočiti i delegacija japanskog veleposlanstva predvođena veleposlanikom Yoshiom Tamurom, a očekuje se dolazak hrvatskog ministra kulture Jasena Mesića te drugih uglednih pojedinaca.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna mogu se kupiti putem portala www.grupnjak.hr.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JB
Juda ben Tudum
23:56 01.04.2011.

hm a tko to financira? ocel se sjetit da obiljeze sjecanje na holokaust?