Kunsthaus

Mit Andyja Warhola i američkog pop-arta dolazi u Srednju Europu

Foto: Kunsthaus
Mit Andyja Warhola i američkog pop-arta dolazi u Srednju Europu
25.09.2009.
u 20:40
Preispitujući slikarstvo 60-ih godina i uvodeći nove medije, Warhol je pokrenuo pravu revoluciju umnožavajući slike poznatih osoba poput Marilynke, Presleya i drugih.
Pogledaj originalni članak

Izbor najpoznatijih djela koja je između 1962. i 1967. godine stvorio američki umjetnik Andy Warhol s refleksijama prema drugim medijima, među kojima je najvažniji film, bit će predstavljen od danas na izložbi "Warhol Wool Newman - Painting Real" u Kunsthausu u Grazu.

Prema riječima kustosa Petera Pakescha, koji je u zagrebačkom MUO-u održao konferenciju za novinare, bit će to u ovom dijelu Europe najveći i najznačajniji pregled djela američkih umjetnika čije se stvaralaštvo vrti oko Warhola.

Preispitujući slikarstvo 60-ih godina i uvodeći nove medije, Warhol je pokrenuo pravu revoluciju umnožavajući slike poznatih osoba poput Marilynke, Presleya i drugih. Barnett Newman pretvorio je sliku u apstraktan jezik, a Christopher Wool, koji je posjetio Zagreb zajedno s Pakeschom, pokazao je kako se jezik slogana i reklama uspješno koristi sve do danas. Izložba u Grazu bit će otvorena sve do 10. siječnja iduće godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.