Koncert na Igrama

Ovacijama ispraćen Dubrovački simfonijski orkestar

Foto: arhiva VL
Ovacijama ispraćen Dubrovački simfonijski orkestar
17.08.2012.
u 10:45
Orkestrom je ravnao njemački dirigent Johannes Klumpp, a gosti su bili dubrovački pijanist Đuro Tikvica i mladi dubrovački violinist Marin Maras
Pogledaj originalni članak

Dubrovački simfonijski orkestar pod vodstvom njemačkog dirigenta Johannesa Klumppa nastupio je zajedno s dubrovačkim pijanistom Đurom Tikvicom i mladim dubrovačkim violinistom Marinom Marasom u sklopu bogatog glazbenog programa 63. dubrovačkih igara sinoć, 16. kolovoza, u prepunom atriju Kneževa dvora.

Izvedene su Treća simfonija u D-duru dubrovačkog skladatelja Luke Sorkočevića, Beethovenov Peti klavirski koncert u Es-duru poznatiji kao Emperor, odnosno „kraljevski“ zbog prkosnog, buntovnog i pobjedonosnog duha, Mozartov Treći violinski koncert u G-duru koji karakterizira melodijska čistoća, dok je na kraju izvedena Simfonija u G-duru Josepha Haydna koja od svoje praizvedbe neprestano oduševljava publiku, kao što je i sinoć oduševila festivalsku publiku u Dvoru.

Drugi i ujedno posljednji nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra na 63. dubrovačkim ljetnim igrama još je jednom uspio okupiti brojnu vjernu publiku te prirediti ugodnu večer čistog glazbenog užitka.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AL
Alkana
14:24 17.08.2012.

Bravo!!!!!!!