Mozaik knjiga

Predstavljeno prvo kolo nove biblioteke Priča na dar

Foto: arhiva VL
Predstavljeno prvo kolo nove biblioteke Priča na dar
22.03.2011.
u 13:27
Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Sanja Pilić i Miro Gavran autori su koji se u novoj biblioteci predstavljaju s kraćim romanom ili autorskim izborom priča. Cijena je svake knjige 89 kuna
Pogledaj originalni članak

Izdavačka kuća Mozaik knjiga predstavila je novu biblioteku Priča na dar. U prvo kolo biblioteke uvršteni su  Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Sanja Pilić i Miro Gavran. Svaki se autor u novoj biblioteci predstavlja s kraćim romanom ili autorskim izborom priča. Cijena svake knjige je 89 kuna, a riječ je o džepnim knjigama čiji vizualni identitet potpisuje ilustrator i slikar Tomislav Torjanac.

 „U formatu džepne knjige ponudili smo publici njihove omiljene autore provjerene kvalitete u estetski zahtjevnom i, za naše, prilike neobično lijepom dizajnu koji može zadovoljiti svaki ukus i čini ovih 5 knjiga vrlo vrijednim poklonom što i jest prava uloga knjige“, rekao je  Zoran Maljković, glavni urednik Mozaika knjiga.

Sanja Pilić, kojoj je u biblioteci objavljena knjiga “Mala torba, velika sloboda”, rekla je da je za tu zbirku izabrala svoje nagrađivane i ponajbolje priče, od starijih i ozbiljnijih do novijih i duhovitijih, a prednost im je što se u njima pronalaze mnoge žene. Autorski izbor priča napravila je i Julijana Matanović za knjigu “Cic i svila”, u koju je uvršteno 19 priča iz više njezinih knjiga, a najviše iz uspješnice “Zašto sam vam lagala”.  Biblioteka donosi i romane Mire Gavrana “Kafkin prijatelj” o Maxu Brodu i Franzu Kafki te ženama koje su obilježile njihove živote i knjigu “Judita”, ljubavnu priču o mladoj ženi motiviranu Biblijom, koja je u deset godina imala devet izdanja i 12 prijevoda. Po riječima Mire Gavrana, te su dvije knjige tematski različite, no zajedničko im je što je u glavnu priču upletena i ona emotivna. Peta knjiga u prvom kolu je Pavličićeva “Dobri duh Zagreba”, prema kojoj je nastao scenarij za legendarni film Zorana Tadića “Ritam zločina”.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.