Indijska kuhinja poznata je po raznoraznim začinima i dodacima, ali šećer svakako nije jedna od njih. Isto vrijedi i za francusku kuhinju. A upravo je taj sastojak najzastupljeniji u previše sladunjavom filmu “Indijski začin na francuski način” koji se od ovoga vikenda počinje prikazivati u hrvatskim kinima.
Nakon “Čokolade” (2000.), neopravdano razvikani Lasse Hallström ponovno se pozabavio gurmanskim poslasticama, a ovaj mu je put sofisticiranost izgleda hrane bila važnija od suptilnosti pripovjedačkog stila: “Indijski začin” je romantična komedija/drama o dva suprotstavljena kulinarska i kulturološka svijeta, a sukob započinje kada novopridošla indijska obitelj otvori u francuskom mjestašcu restoran preko puta uglednog restorana s Michelinovom zvjezdicom koji vodi kruta vlasnica (Helen Mirren).
Prenatrpan životnim lekcijama i najbanalnijim karakterizacijama, film se pod svaku cijenu želi svidjeti publici, a to će kod manje zahtjevnijih gledatelja vjerojatno i postići. Ostalima će tek eventualno otvoriti apetit.