U KINIMA

Previše zašećerena indijska kuhinja

Previše zašećerena indijska kuhinja
04.09.2014.
u 12:17
Prenatrpan životnim lekcijama i najbanalnijim karakterizacijama, film se pod svaku cijenu želi svidjeti publici, a to će kod manje zahtjevnijih gledatelja vjerojatno i postići.
Pogledaj originalni članak

Indijska kuhinja poznata je po raznoraznim začinima i dodacima, ali šećer svakako nije jedna od njih. Isto vrijedi i za francusku kuhinju. A upravo je taj sastojak najzastupljeniji u previše sladunjavom filmu “Indijski začin na francuski način” koji se od ovoga vikenda počinje prikazivati u hrvatskim kinima.

Nakon “Čokolade” (2000.), neopravdano razvikani Lasse Hallström ponovno se pozabavio gurmanskim poslasticama, a ovaj mu je put sofisticiranost izgleda hrane bila važnija od suptilnosti pripovjedačkog stila: “Indijski začin” je romantična komedija/drama o dva suprotstavljena kulinarska i kulturološka svijeta, a sukob započinje kada novopridošla indijska obitelj otvori u francuskom mjestašcu restoran preko puta uglednog restorana s Michelinovom zvjezdicom koji vodi kruta vlasnica (Helen Mirren).

Prenatrpan životnim lekcijama i najbanalnijim karakterizacijama, film se pod svaku cijenu želi svidjeti publici, a to će kod manje zahtjevnijih gledatelja vjerojatno i postići. Ostalima će tek eventualno otvoriti apetit.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.