EUROPSKA TURNEJA

The National se vraća u Zagreb - u srpnju nastupaju na Šalati

Foto: The National
The National se vraća u Zagreb - u srpnju nastupaju na Šalati
19.02.2013.
u 10:18
Zagreb je jedan od sedam europskih gradova koji će ove godine ugostiti slavni bend
Pogledaj originalni članak

Poznati američki indie rock bend The National vraća se u Zagreb - u sklopu ovogodišnje turneje 2. srpnja nastupit će na Šalati u organizaciji Kluba Žedno uho.

Bend koji je u nepunih deset godina od polupraznih malih klubova i barova došao do rasprodanih arena širom svijeta upravo je u Zagrebu, u klubu KSET, pred osamdesetak ljudi odsvirao jedan od najbitnijih koncerata karijere na prvoj europskoj turneji. Koliko im je Zagreb uistinu značajan, dokazali su odlukom da ga na novoj turneji među sedam europskih gradova.

Ograničeni broj ulaznica po cijeni od 180 kuna moći će se kupiti od srijede u 12 sati, pa do četvrtka u ponoć. Od petka će im cijena biti 220 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Zagrebu u Dirty Old Shopu i Rockmarku, te u svim Dallas Music Shopovima (Šibenik, Rijeka, Split, Zadar, Zagreb).

Osnovani 1999. godine, The National čine pjevač Matt Berninger te dva para braće: Aaron (gitara, bas, klavir) i Bryce Dessner (gitara), te Scott (bas, gitara) i Bryan Devendorf (bubnjevi). Svoja su prva dva albuma, The National i Sad Songs For Dirty Lovers, te ključni mini album Cherry Three, objavili na vlastitoj etiketi, nakon čega 2004. potpisuju za Beggars Banquet.

Već iduće godine im izlazi iznimno hvaljeni Alligator na kojem se našla underground himna „Mr. November“, a The National postaju prava mala koncertna atrakcija. Idući Boxer objavljen je 2007. a pjesme poput „Fake Empire“, „Mistaken For Strangers“ i „Start A War“ dovele su do toga da je album prodan u trostruko većoj nakladi od pretodnog, dok sama grupa od zvijezdi undergrounda polako prerasta u rock instituciju.

Aktualni album High Violet objavljen prije nepune tri godine za 4AD grupi donosi, ne samo nepodjeljene hvalospjeve kritike, već i globalni komercijalni uspjeh. I individualno i kolektivno članovi grupe The National uključeni su u nebrojene umjetničke, dobrotvorne i socijalno-političke inicijative.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.