Kinookus

Trodnevno druženje s autorima gastro-filmskog festivala u KIC-u

Foto: arhiva VL
Trodnevno druženje s autorima gastro-filmskog festivala u KIC-u
19.04.2011.
u 14:13
Četiri filma, jedna izložba, predavanja i hrana čekaju gledatelje u središtu Zagreba
Pogledaj originalni članak

 

U trodnevnom druženju s idejnim tvorcima i organizatorima prvog međunarodnog gastro film festivala u Hrvatskoj imat ćete priliku pogledati četiri filma koji kroz problematiku prehrane, odnosa prema okolišu i očuvanja lokalnih običaja pripovijedaju priču o 'običnom' čovjeku i neprestanim izazovima koje pred njega stavlja naše 'vrijeme ispalo iz zgloba'. 
Projekcije će biti začinjene predavanjima o temeljnoj filozofiji Festivala i Slow Food pokreta, izložbom fotografija foto kluba Marin Getaldić (Dubrovnik) i Udruge Crno-bili svit (Sutivan) te završnim tratamentom u organizaciji Slow Food Centra Zagreb. 

 

U trodnevnom druženju s idejnim tvorcima i organizatorima prvog međunarodnog gastronomsko-filmskog festivala u Hrvatskoj imat ćemo priliku pogledati četiri filma koji kroz problematiku prehrane, odnosa prema okolišu i očuvanja lokalnih običaja pripovijedaju priču o ''običnom'' čovjeku i neprestanim izazovima koje pred njega stavlja naše ''vrijeme ispalo iz zgloba''. 

Revija Kinookus u zagrebačkom KIC-u počinje večeras u 19 sati predavanjem "Kinookus - osluškivanje teritorija" te filmom "Red Gold" u 20 sati, dokumentarcem o najvećem mrestilištu crvenog lososa na svijetu i planovima o gradnji velikog rudnika koji bi trajno poremetio ekosustav tog aljaškog predjela.

U srijedu se Kinookus nastavlja predavanjem "Slow food nije sporogriz" u 19 sati te filmovima "Terra Madre People" i "Focaccia Blues" u 20 sati.

U četvrtak je u 21 sat na rasporedu dokumentarac "Poplava" našeg poznatog dokumentarista Gorana Devića.

Uz predavanja o temeljnoj filozofiji festivala i pokreta Slow Food, projekcije će biti začinjene izložbom fotografija fotokluba Marin Getaldić (Dubrovnik) i udruge Crno-bili svit (Sutivan) te završnim tratamentom u organizaciji Slow Food Centra Zagreb. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.