Edukativna radionica

Uz izložbu Gibert & George u MSU možete izraditi svoj orden

Foto: arhiva VL
Uz izložbu Gibert & George u MSU možete izraditi svoj orden
08.06.2010.
u 11:41
Na radionicu su prvom redu pozvani učenici osnovnih i srednjih škola, koji će uz pomoć slikarice Ksenije Filipović naučiti kako se radi ordenje.
Pogledaj originalni članak

U četvrtak se u MSU otvara velika izložba "Jack Freak Pictures" Gilberta i Georgea. Povodom tog kulturnog događaja MSU učenike zove na posebnu edukativnu radionicu u kojoj će naučiti sve o ordenju. Radionica će biti u subotu, 12. lipnja u prostoru sada već popularne  Školice MSU od 16 do 18 sati. Autorica je  Nada Beroš, viša kustosica, a voditeljica Ksenija Filipović, akademska slikarica.

Kreativna radionica "Odličja za sve" potaknuta je umjetničkim kredom Gilberta i Georgea iz 1969. koji glasi „Umjetnost za sve“ te njihovom idejom o  demokratičnosti umjetnosti. Na njihovim slikama iz ciklusa Jack Freak Pictures pojavljuju se brojne različite medalje i zato ova radionica  želi poslati poruku kako su svi učenici zaslužili odličja, ako ne za odlične ocjene, onda bez sumnje za prijateljsku riječ, nesebičnost, privrženost, hrabrost, domišljatost, pružanje ruke pomoći, ustupanje mjesta u tramvaju, dijeljenje sendviča s drugima, za iskrenost...

U prostoru Školice odličja će izrađivati sami učenici i učenice za svoje kolegice i kolege, modelirajući medalje, iscrtavajući poruke i upisujući "zasluge“ koje im pripisuju i za koje ih simbolično nagrađuju jedinstvenom medaljom ili plaketom.

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran. Potrebno je prijaviti sudjelovanje na email: edukacija@msu.hr ili telefon: 01/6052-700 najkasnije do petka, 10. lipnja 2010. do 17 sati.     

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.