ANKETA

10 tajni kuhara u restoranima koje niste znali

Foto: Paul Rogers/News Syndication/PIXSELL
10 tajni kuhara u restoranima koje niste znali
01.09.2015.
u 09:09
Troje chefova priznalo je da nepojedeni kruh, koji su možda gosti ipak dirali, s jednog stola završi na drugom
Pogledaj originalni članak

Glavni kuhari u restoranima čuvaju mnoge tajne koje obični smrtnici ne znaju. Food Network nedavno je proveo anonimnu anketu među američkim chefovima koji su otkrili 25 takvih tajni, a mi vam donosimo deset najzanimljivijih:

1. Iritiraju ih izbirljivci

Više od 60 posto ispitanika reklo je da ih iritiraju ljudi koji žele da im se neki sastojak u jelu zamijeni drugim.

2. Kruh

Troje chefova priznalo je da nepojedeni kruh, koji su možda gosti ipak dirali, s jednog stola završi na drugom.

3. Pravilo pet sekundi

Postoji nepisano pravilo da se hrana koja vam padne na pod može jesti ako je podignete u roku od pet sekundi. Čak 25 posto ispitanika priznalo je da se drži tog pravila.

4. Znaju što ne naručiti

Većina glavnih kuhara u drugim restoranima izbjegava naručiti tjesteninu i jela s piletinom jer su najprecjenjenija i najmanje zanimljiva na meniju.

5. "Kućni ljubimci"

Žohari nisu rijetkost u kuhinjama. Čak 75 posto ispitanih priznalo je da su osobno vidjeli štetočine.

6. Vegetarijanci, oprez

Oko 15 posto ispitanih chefova priznalo je da njihova vegetarijanska jela imaju meso u sebi.

7. Osveta

Događa se da se chefovi neugodnim mušterijama osvećuju na njihovoj hrani, ali samo 13 posto ih je priznalo da su to vidjeli.

8. Napojnice

Chefovi kažu da bi napojnica trebala biti 20 posto ukupnog iznosa te da oni toliko daju kada jedu u drugim restoranima. Međutim, čak 90 posto ih vjeruje da je u redu dati manje zbog loše usluge.

9. Male plaće

Ispitani chefovi rade od 60 do 80 sati na tjedan i gotovo svi rade na blagdane, a 65 posto ih zarađuje manje od 75.000 dolara na godinu.

10. Ne naručujte ribu nedjeljom

Više chefova reklo je da nedjeljom ne dobivaju svježe namirnice pa riba možda nije najpametniji izbor.

>> Kuhari protiv uredbe koja ih tjera da izračunaju alergene u hrani

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.