Ako tražite savršen spoj kremastih tekstura i bogatih okusa, ovaj recept za njoke od bundeve s pohanim buncekom prava je poslastica za vas! Slatkoća bundeve u nježnim, ručno pripremljenim njokima savršeno se slaže s hrskavom koricom i sočnom unutrašnjošću pohanog bunceka. Ovo je idealno jelo za hladnije dane, koje spaja tradicionalne okuse s modernim twistom. Pripremite se za obrok koji će oduševiti vaše nepce i razmaziti sva osjetila!
Sastojci:
- 400 g buče
- 400 g krumpira
- 200 g brašna
- 5 jaja
- sol, papar
- ulje
- 500 g gljiva
- 200 g luka
- krušne mrvice
- 200 g čvaraka
- 1 buncek
- 1 dl bijelog vina
Priprema: Buncek kuhajte u vodi oko dva sata. Kada postane mekan, treba ga izvaditi i pustiti da se ohladi. Od kuhanog krumpira i pečene bundeve te jaja, soli i brašna zamijesite njoke. Gljive narežite i dinstajte na luku, podlijte bijelim vinom (po potrebi i malo temeljca od bunceka) i začinite. Potom umiješajte njoke, dodajte maslac i čvarke. Kuhani buncek izrežite na prutiće, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice pa pohajte u dubokom ulju.