Sladoled je omiljena osvježavajuća poslastica u vrućim danima!
Neodoljivo slatko, kremasto ili voćno osvježenje u tren oka nas može teleportirati iz kipuće stvarnosti u hladnije krajeve. Bez obzira bio on mliječni, voćni, u "kuglici" u kornetu, na štapiću ili u zdjelici, s preljevom ili "uvaljan" u orašaste plodove, ne mogu mu odoljeti ni mladi ni stari!
Pa ipak, zovemo ga grešnim užitkom jer može ostaviti trag na našoj liniji.
"Samostalno gledano, sladoled može biti izvrstan međuobrok, hranjiva mliječna užina, a zbog sadržaja kalcija odličan je desert za sve dobne skupine, prije svega djecu. Ali ako se pretjera u količinama, onda može postati onaj 'višak kalorija' koji pridonosi nepoželjnom višku kilograma koji vidimo u ogledalu", upozorila je nutricionistica Karmen Matković Melki.
Je li sladoled zdrav ili nije, ovisi o njegovu sastavu jer kalorijska vrijednost može varirati od 125 do više od 300 kcal na 100 grama proizvoda, ali ovisi prije svega o njegovoj količini.
Postoje određeni koraci koje možemo poduzeti kako bismo sami napravili ukusan, maštovit, ali i nutritivno kvalitetan sladoled. Kako ga pripremiti, pročitajte na portalu Ordinacija.hr
>>Jesu li zdrave palačinke, milkshake i sladoled dovoljni razlozi da više nikad ne preskočite doručak?
tooo je stvarno kul :-)