slasna portugalska juha

Açorda / Sopa Alentejana (Alentejo juha)

Foto: Thinkstock
Açorda / Sopa Alentejana (Alentejo juha)
12.12.2014.
u 09:30
Açorda juha izvorno se priprema s odstajalim kruhom prelivenim maslinovim uljem i ukusnom mješavinom kipuće vode prožetom češnjakom, soli i korijanderom. Poširana jaja se stavljaju na kruh neposredno prije posluživanja.
Pogledaj originalni članak

Poširana jaja se stavljaju na kruh neposredno prije posluživanja.

SASTOJCI

Za temeljac

8 šalica pileće juhe, 8 češnja nasjeckanog češnjaka, 6 svježih grančica korijandera, 1,5 žlice maslinovog ulja

Za juhu:

6 češnja sjeckanog češnjaka, sol i papar, korica jednog neprskanog limuna, 1/2 šalice grubo sjeckanog svježeg korijandera, 1,5 žlice maslinovog ulja, 4 jaja, 4 kriške kruha

PRIPREMA

Temeljac/preljev

1) U tavu ulijte pileću juhu, češnjak, korijander i maslinovo ulje i pustite da zakuha. Zatim pustite da kuha na srednje jakoj vatri 20 minuta u tavi bez pokrivanja.

Juha

1: U blender stavite nasjeckani češnjak, sol i papar, koricu limuna i korijander te usitnite tako da dobijete glatku smjesu. Dodajte zatim i 3 žlice maslinovog ulja. Dobivenu smjesu ostavite postrani dok pripremate ostalo.

2.  Temeljac zakuhajte, zatim poširajte jaja dvije minute.

3. Poslužite tako da u zdjelu za služenje stavite smjesmu iz blendera na dno, na to stavite krišku kruha i zalijte polako s pripremljenim temeljcem. Na samom kraju stavite jaja na vrh i juha je spremna za konzumaciju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.