bez 'guglanja'

Znate li što je Aloo tikki takak tak?

Foto: Thinkstock
Znate li što je Aloo tikki takak tak?
02.05.2014.
u 09:41
Vjerujemo da ćete bez pomoći Googlea teško znati o čemu se radi, baš kao što ni žitelji Madagaskara ne bi znali što su sarme.
Pogledaj originalni članak

Ako niste odmah posegnuli za "moćnim Googleom", vjerojatno vam nije na prvu zazvonilo da se radi o jelu. I to tako ukusnom i jednostavnom.

Riječ je o aromatičnim popečcima od krumpira na indijski način.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Potrebno: 250 g krumpira, 100 g svježeg sira, dvije žlice sjeckanih zelenih slatkih feferona, 2 žlice nasjeckanih grožđica, 2 žlice sjemenki suncokreta, sol po želji, ulje kikirikija za prženje

Priprema: Skuhajte krumpire u kori. Kada su skuhani, očistite ih od kore i zgnječite. Dodajte sir, sol po želji te podijelite na 12 jednakih dijelova. U svaki, ili po želji, dodajte feferone, grožđice i sjemenke suncokreta i oblikujte u kuglice. Zgnječite ih među dlanovima da postanu plosnati i pržite u kikiriki ulju u zagrijanoj tavici dok ne porumene. Poslužite uz korijandar i ploške limuna.

>>Za osjećaj sreće jedite puretinu! Pripremite je s aromatičnim biljem

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.