DOBRO JE ZNATI

Ako pohranite mrkvu na ovaj jednostavan način, ostat će svježa i hrskava nekoliko tjedana

Foto: Shutterstock
Ako pohranite mrkvu na ovaj jednostavan način, ostat će svježa i hrskava nekoliko tjedana
14.07.2022.
u 07:00
Mrkve zapravo imaju dug rok trajanja, no ako ih uskladištite s malo vode, trajat će tjednima
Pogledaj originalni članak

Mrkva je namirnica koja se koristi u gotovo svakom jelu, a može se jesti i sirova. Dobra je i za zdravlje, odnosno za oči jer poboljšava vid. Bez obzira na koji ju način koristite, najbolje je kada je svježa i hrskava, a kako bi takva ostala i do nekoliko tjedana, potrebno ju je pravilno pohraniti. 

Prva stvar na koju morate pripaziti su svježe mrkve koje na sebi još imaju lišće. Naime, zeleno lišće na vrhu mrkve može povući svu vlagu i vodu iz mrkve, kao i isisati hranjive tvari, pa biste ga trebali odrezati. To lišće možete iskoristiti ili u salati ili kao začin u nekim jelima.

Znate li po čemu je poseban ghee maslac i zašto biste ga trebali konzumirati umjesto običnog?

Foto: Getty Images
ghee
Foto: Getty Images
ghee
Foto: Getty Images
ghee
Foto: Getty Images
ghee
Foto: Getty Images
ghee

Kako piše Express, najbolji način za pohranjivanje mrkve je u hladnjaku, odnosno u posudu s vodom koju ćete staviti u hladnjak. Voda i hladnoća će produljiti njihov životni vijek nekoliko tjedana. Kada voda postane mutna i zmazana, sve što trebate napraviti je zamijeniti ju novom vodom. Ako u vašem hladnjaku nema mjesta za posudu s vodom, možete svoje mrkve umotati u vlažan papirnati ručnik i zatim staviti u hladnjak. Isti postupak vrijedi i ako je mrkva narezana na komadiće ili ako ste ju već ogulili.

Voda će pomoći jer održava ravnotežu vlage koja je potrebna mrkvi, i pomaže u sprječavanju isušivanja. Također, za ovaj trik nemojte koristiti jako hladnu vodu, očistite mrkvu prije stavljanja u vodu, vodu mijenjajte po mogućnosti svakih 4 do 5 dana, i isperite mrkvu prije nego što je upotrijebite ili pojedete.

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao! 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.