savjeti

Ako želite podgrijati skuhanu rižu, ovo biste trebali znati

Foto: Thinkstock
Riža
Foto: Thinkstock
riža sa šparogama
Foto: Getty Images
Riža
Foto: Getty Images
Riža
Foto: Thinkstock
Riža
Foto: Dino Stanin/Pixsell
RIŽA
Foto: Shutterstock
Foto: Pixabay
Hrana
Foto: Pixabay
Hrana, riža
12.04.2019.
u 07:00
Svakako je operite temeljito prije nego što je krenete kuhati kako biste uklonili svu prljavštinu.
Pogledaj originalni članak

Riža je namirnica koju možete kombinirati u jelima na razne načine, stoga je mnogima i omiljeni prilog. Nerijetko se priprema u većoj količini i da ostane "za kasnije", a to znači da ćete je vjerojatno za kasniju konzumaciju i podgrijati.

Svakako je operite temeljito prije nego što je krenete kuhati kako biste uklonili svu prljavštinu. Kada je skuhana, količinu koju nemate namjeru odmah pojesti, ohladite i stavite u hladnjak, no imajte na umu da skuhanu rižu ne ostavljate na sobnoj temperaturi dulje od jednog sata kako se ne bi počele razmnožavati bakterije iz spora koje se nalaze u riži. 

Idealno, rižu ćete podgrijati tako na način da joj dodate malo vode i podgrijavate je dok ne upije vodu. Na taj ćete način spriječiti razvoj bilo kakvih bakterija, piše TOI.

Dodavanje vode u rižu prilikom podgrijavanja osigurat će i da riža ostane svježa i rehidrirana.

 

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.