Preosjetljivost

Alergičari: Za jedne hrana, za druge otrov

Foto: Photos.com
Alergičari: Za jedne hrana, za druge otrov
24.03.2011.
u 15:04
Procjenjuje se da je alergična svaka treća osoba. Neki su alergični na supstancije koje lete zrakom – pelud, neki na dlake i krzno, neki na grinje i kućnu prašinu, no najčešće alergije izaziva hrana
Pogledaj originalni članak

Alergije i preosjetljivost na hranu posljedica su probavnih i apsorpcijskih problema. Imunološki sustav vrlo je aktivan u probavnom sustavu i ima ulogu “izbacivača”.  Stigne li do njega nepoželjna hrana, reakcija je vrlo burna. Rješenje je liječenje probavnog sustava i prehrana namirnicama koje ne štete probavnom sustavu. A ako se alergija već razvila, otkrijte na što prije nego što to učini “imunološka policija” u vašem tijelu, piše Patrick Holford u knjizi “Kako poboljšati probavu – bez lijekova do zdrava probavnog sustava”.   

Procjenjuje se da je alergična svaka treća osoba. Neki su alergični na supstancije koje lete zrakom – pelud, neki na dlake i krzno, neki na grinje i kućnu prašinu, a ima i onih koji ne mogu biti pokraj kemijskih sredstava, no najčešće alergije izaziva hrana. Uzroka alergije na hranu je nekoliko: nedostatak probavnih enzima, crijevna propusnost, često konzumiranje namirnica koje sadrže kemikalije te imunodeficijencija koja dovodi do preosjetljivosti imunološkog sustava. Što učiniti?  Prvi korak je testiranje da biste uopće otkrili na što ste alergični, a nakon toga treba iz prehrane izbaciti sve namirnice na koje ste alergični i u dogovoru s dijabetolozima i nutricionistima kreirati jelovnik kako biste u organizam unijeli sve što mu je potrebno.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.