ANKETA

PITANJE DANA Osjećate li se i vi vrlo sigurno u Hrvatskoj?

Foto: shutterstock
PITANJE DANA Osjećate li se i vi vrlo sigurno u Hrvatskoj?
03.10.2023.
u 12:30
Mislite li vi da je Hrvatska sigurna zemlja? Odgovorite nam u našoj velikoj anketi!
Pogledaj originalni članak

Kao što smo ranije pisali, Hrvatska je na visokom 14. mjestu na popisu najsigurnijih zemlja na svijetu Global Peace Indexa. Sastavio ga je Institut za ekonomiju i mir, a poredak uzima u obzir statistike poput broja ubojstava i zatvorenika, terorizma, vojne moći i međunarodnih sukoba.

Prvo je mjesto na ovom popisu zauzeo Island, a Hrvatsku su još iza sebe ostavile Danska, Irska, Austrija, Slovenija, Švicarska, itd. Zemlje s područja Balkana sve su ostale daleko iza Lijepe Naše što se tiče sigurnosti pa je tako Sjeverna Makedonija zauzela 38. mjesto, Albanija 40., a Crna Gora 45. Bosna i Hercegovina tek je na 61. mjestu, ali još uvijek spada u ''zelenu zonu'' sigurnih zemalja, dok su Srbija na 65. i Kosovo na 70. mjestu tek u srednjoj, ''žutoj zoni'' sigurnosti i mira.

VEZANI ČLANCI: 

Većina vas je u komentarima pisala kako se u Hrvatskoj osjeća sigurno i kako smatraju cijelo područje Europe jednim od najsigurnijih u na svijetu. No, bilo je i onih koji smatraju da Zagreb više nije ono što je nekada bio i ne misle da je glavni grad sigurno mjesto, ali i onih koji se noću ne osjećaju sigurno na ulicama naše države. Mislite li vi da je Hrvatska sigurna zemlja? Odgovorite nam u našoj velikoj anketi!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar votum
votum
12:46 03.10.2023.

Hrvatska zaslužuje mjesto pri samom vrhu te ljestvice! Tvrditi da je Njemačka npr. sigurnija od Hrvatske je komično.

Avatar vila velebita
vila velebita
12:47 03.10.2023.

Lako je za migrante, najvažnije je narko bosove i tržište drogom, te naše podzemlje držati pod kontrolom!!!

FR
franjo
14:59 03.10.2023.

Osjećam se sigurno ali u prometu ne!