Isprobajte!

Bez neugodnih mirisa i plijesni: Ovo je najbolji način za sušenje odjeće kada je loše vrijeme

Foto: Shutterstock
Bez neugodnih mirisa i plijesni: Ovo je najbolji način za sušenje odjeće kada je loše vrijeme
18.09.2024.
u 13:30
Žena tvrdi da je pronašla 'najbolji trik ikad' za sušenje odjeće kad vani pada kiša, a da istovremeno ne potiče razvoj plijesni u vašem domu.
Pogledaj originalni članak

Osušiti odjeću kada je vani loše vrijeme može biti teško, ali jedna žena tvrdi da je pronašla 'najbolji trik ikada' uz koji će se roba osušiti u 'tren oka'. Svi bismo voljeli da možemo svaki dan vani sušiti rublje, ali kad kiša pada, to nije uvijek moguće. Međutim, sušenje vaše odjeće u zatvorenom prostoru nije uvijek jednostavno, jer joj često treba više vremena da se osuši, što znači da ostaje duže vlažna - zbog čega može imati neugodan miris i potaknuti stvaranje plijesni, prenosi Mirror.

Ali, ne trebate se mučiti s pljesnivom odjećom, jer prema jednoj ženi na TikToku, postoji nešto što možete učiniti kako bi se vaša odjeća brže osušila, a da pritom ne bude sklona nastajanju plijesni - pomoću odvlaživača zraka

@ameliagartner Makes your clothes dry to fast! #clothes #dryingclothes #dryingclotheshack #winter #mould #hacks ♬ original sound - Amelia | Skin Care Tips

Žena po imenu Amelia objavila je video na svom @ameliagartner računu na TikToku u kojem potiče ljude da ulože u odvlaživač zraka koji će izvući vlagu iz zraka i vaše odjeće, ostavljajući je suhom brže nego ikada. Rekla je: 'Ovo je najbolji način za sušenje zimske odjeće kada vani pada kiša i morate sušiti svoju odjeću unutra. To nije sjajno rješenje jer može izazvati plijesan. Stavite odjeću na svoj stalak za sušenje i nabavite si odvlaživač zraka'.

'Ovo će vam sigurno biti najbolja stvar ikada, samo ga stavite ispod svog sušila za odjeću, stavite svoju odjeću i pustite ga da odradi svoje. Upit će svu vodu iz vaše odjeće koja će se osušit za nekoliko sati i nećete imati vlagu u kući. Genijalno, znam!', dodala je.

VEZANI ČLANCI: 

 

Odvlaživači zraka mogu se kupiti po cijeni oko 40 eura, a iako će troškovi energije za njihovo pokretanje varirati, mogu se koristiti za samo 5 centi na sat. To znači da biste mogli uštedjeti na računima ako za sušenje rublja koristite odvlaživač zraka umjesto grijanja.

Komentatori Amelijine objave složili su se da je trik izvrstan za brzo sušenje odjeće, budući da su mnogi od njih rekli da su to i sami radili godinama s odličnim rezultatima. Jedna osoba je napisala: 'Radimo ovo nekoliko godina i tako je dobro', a druga je dodala: 'I ja ovo prakticiram godinama!'.

Odjeća vam zaudara na vlagu kada je sušite unutra? Isprobajte četiri savjeta stručnjaka da to spriječite!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.