Isplati se

Uz ove top trikove osvježite garderobu svoje djece za jesen, bez kupovine nepotrebnih stvari

CCC
Foto: CCC
1/12
09.09.2024.
u 10:25

Opremiti klince za jesen zahtijeva vrijeme i novac, ali i dobru strategiju. Evo što savjetuje iskusna mama jednog vrtićarca i dvoje školaraca.

Jesen sa sobom donosi miris prvih kiša, pečenih kestena, toplih juhica, ali ovo je vrijeme i za uzbudljiv povratak u vrtić i školu! Mališanima nova vrtićka i školska sezona predstavlja i nove avanture, druženja sa starim prijateljima, a prvašićima i nekoj jasličkoj i vrtićkoj djeci ulazak u novi kolektiv. Roditelji, koliko god da su sretni zbog uzbuđenja svoje djece, njima ovo doba godine zahtijeva organiziranost i pomno planiranje. Jer, poslovne obaveze ne miruju, a najmlađe treba opremiti novom odjećom i obućom, prošlogodišnje stvari sigurno su prerasli i za dva broja. Školarcima valja odabrati anatomske ruksake, tenisice za sport, školski pribor… Dakle, posla je preko glave. I odakle početi te kako ovaj zadatak obaviti sa što manje troškova i što manje potrošenog vremena, pitanja su koja muče većinu roditelja.

Evo nekoliko savjeta kako da vaši mališani budu spremni za sve izazove koji ih očekuju.


Krenite od sortiranja odjeće i obuće!

Mama Dora iz Zagreba ima dugogodišnje iskustvo sa sezonskim opremanjem svojih troje mališana. Ante je vrtićarac u dobi od četiri godine, Lea kreće u 2. osnovne, a Toni ove školske godine kreće u 7. razred. “Kako imam troje djece, mnogo toga nasljeđuju jedno od drugoga. Svake sezone prvo napravim reviziju svih pohranjenih stvari, razdvojim trenirke od hlača, pregledam sve majice i jakne, te ih svrstam prema namjenama: za školu ili vrtić, za sport i za igru. I tako za svako dijete. Tek tada mogu znati što sve trebam svakom djetetu dokupiti”, objašnjava nam mama Dora kako početi s nabavkom novih potrepština za jesensku sezonu.

Foto: CCC

Dora, nadalje savjetuje da uvijek treba imati u vidu najčešće aktivnosti kojima se djeca bave pa potom nabavljati odjeću koja će služiti svrsi, biti praktična i udobna, ali, naravno, uzeti u obzir i da bude moderna te da se sviđa mališanima. “Djeca nikad ne miruju, a kako dolazi hladnije doba godine, preporučujem da birate odjeću koju možete kombinirati u slojevima. Dok trče po hodnicima, oznojit će se pa će im u grijanim prostorima biti vruće. Uvijek je dobro kombinirati lagane pamučne majice i hoodiece za svaki dan. Također, ne samo kod svoje već i kod druge djece primijetila sam da najviše uživaju u trenirkama i trapericama pa smatram da ove odjeće nikad nije dovoljno”, kaže mama Dora i ističe da je važno da za novu sezonu dijete ima i kvalitetnu obuću – barem jedan par toplijih zimskih cipela, tenisice koje ga ne žuljaju i papuče u kojima se kreće po vrtiću i školi.

“Jedino što moja djeca ne nasljeđuju jedno od drugoga je obuća. Cipele i tenisice potrošna su roba, a kako klinci stalno skaču i trče, nemoguće je da ikoje tenisice ili cipele godinu dana mogu zadržati svoj prvotni oblik”, kaže Dora.

Foto: CCC

Posebnu pažnju Dora posvećuje odabirima školskih torbi i ruksaka za sportske aktivnosti. “Ako investirate u kvalitetan školski ruksak, budite sigurni da će vam trajati i nekoliko sezona. Naravno, važno je i da anatomski odgovara vašem djetetu, kao i da mu se sviđa model i boje. Za sportske aktivnosti preporučujem ruksake s više pretinaca, gdje se može odvojiti tenisice od ostale sportske opreme, staviti koja grickalica i svježa voda”, savjetuje Dora.


Na što obratiti pozornost kod kupovine?

Neka obuća bude vodootporna i udobna: Za jesen i zimu važno je obratiti pozornost na materijale od kojih je izrađena obuća, a kako djeca baš vole hodati po najvećim lokvama, birajte čizme, cipele i tenisice od vodootpornih materijala. Nikako ne kupujte obuću koja je “na knap”, djeci noga brzo raste pa je bolje uzeti obuću do pola broja veću kako bi dijete moglo nositi deblju čarapu i isti model obuti i na proljeće.

Foto: CCC

Odjeća za slojevite kombinacije: Slojevito odijevanje najbolji je način da vaši mališani budu spremni za sve dnevne izazove. Stoga, opskrbite se laganim majicama, prslucima i hoodiecama. Birajte prirodne materijale koji se lako održavaju i modele koji se lako oblače i svlače. Kako djeca brzo rastu, važno je osigurati da nova odjeća traje barem jednu školsku godinu. Odjeća koja je malo veća, pruža udobnost i dugotrajnost, ali pazite da ne bude preširoka kako ne bi ometala igru i učenje. Pametan izbor je ona koja prati rast djeteta i može se nositi i u proljeće.


Ove godine nose se zabavni motivi!

I, naravno, važno je odabrati odjeću i obuću koja se vašoj djeci sviđa jer i oni žele biti lijepi i u trendu. Jesen donosi čaroliju boja – od tople narančaste do tamnozelene, a ove godine popularni su i uzorci inspirirani prirodom, kao što su listovi i životinje, prugice, kockice i zabavni motivi. Kako biste si olakšali jesenski shopping, najbolje je svu kupovinu obaviti odjednom, i to na istome mjestu.

 

Foto: CCC

Trgovine CCC za vas su ove sezone pripremile Back to School kolekciju dostupnu u fizičkim prodavaonicama CCC-a, koja će oduševiti vaše klince, a vama olakšati posao i sačuvati vaš novčanik. Kako su ruksaci i obuća nezaobilazan izdatak u ovo jesensko vrijeme, razveselit će vas vijest da ih u CCC-u možete pronaći već po cijeni od 13,99 eura, a na izbor imate poznate brendove kao što su Reebok, Kappa, Adidas, Champion, PUMA i Vans. Posebnu pogodnost kod kupnje imaju članovi CCC kluba u Hrvatskoj jer do 15. 9. mogu iskoristiti 50% popusta na drugi, povoljniji artikl. A kako biste se unaprijed pripremili za svoj “Back to School” shopping, čitavu kolekciju možete pogledati na službenoj stranici CCC Hrvatska.

Sadržaj nastao u suradnji s CCC Hrvatska.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?